Ford EcoBoost Motorda Önemli Gelişme

Ototeknikveri     12 Ocak 2016 02:37

Ford, çok daha hafif yapılı EcoBoost motor geliştirdiğini duyurdu. Ayrıca yeni 1.0 litrelik üç silindirli motor iki silindirle de çalışabilecek; Ford bu teknolojiyi yeni nesil Ecoboost motorlarda kullanmayı planlıyor.

Ford EcoBoost Motorda Önemli Gelişme
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ford Detroit Motor Show'da hafif yapılı 1.0 litre Ecoboost motor konseptini tanıttı. Konsepte ek olarak, Ford aynı zamanda 1.0 litre motor için iki silindirle çalışmayı sağlayan deaktivasyon teknolojisi üzerinde çalıştığını da duyurdu. Hafif yapılı Ecoboost kondepti bir yıldır geliştirme aşamasındaydı. Beş ana bileşen değiştirildi, standart Ecoboost motora göre ağırlık %15.5 azaltıldı. Blok, silindir başı, bağlantı rodları, ön kapak ve karter revize edilerek ağırlık azaltımına katkı sağlanmış. Blok artık %40 daha hafif, 14 kg ağırlığında. Bu ağırlık azaltımı yeni materyaller, yapısal değişiklikler ve yeni montaj teknikleri ile elde edilmiş. Silindir başı için karbonfiber kullanılmış, bağlantı rodları alüminyumdan ve ön kapak ile karter karbonfiberden imal edilmiş. Bu önlemler apırlık azaltımının yanı sıra gürültü, sertlik, titreşim değerlerini de azaltmış.

Ford aynı zamanda motor için orta silindiri kapatan silindir aktivasyon teknolojisi üzerinde de çalışıyor. Güç aktarım mekanizmaları Ar-Ge sorumlusu Andreas Schamel üç silindirden küçük bir motorun riskleri olabileceğini ancak üç silindirli bir motorda silindirlerin birini kapatarak sürüş keyfinden ödün vermeden verimliliğin geliştirilebileceğini belirtiyor.  

Son Güncelleme : 12 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo