Yeni Mondeo'nun Habercisi, 2017 Ford Fusion Tanıtıldı

Ototeknikveri     12 Ocak 2016 02:53

Makyajlanmış 2017 Ford Fusion Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı'nda tanıtıldı. Yeni Fusion V6 Sport 325 hp çıkış gücü ve 4 çekişli sürüş sistemiyle geliyor.

Yeni Mondeo'nun Habercisi, 2017 Ford Fusion Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ford, Amerika pazarında yer verdiği ve ülkemizde satılan Mondeo modeli ile paralellik göstermesi nedeniyle önem arzeden modeli Fusion'un güncellenmiş halini, Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı'nda gün yüzüne çıkardı. Ülkemize ve Avrupa pazarına iki yıllık bir gecikme ile gelmesi sebebiyle, pazara sunulmasının üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen anavatanında makyajlanan Mondeo/Fusion, markanın diğer modellerine benzer bir ifadeye kavuşmuş. Ağırlıklı olarak aracın ön ve arka bölümlerinde gerçekleşen güncelleme operasyonu ile yeni ön panjur, yeni ön tampon ve farlara kavuşan Fusion, Aston Martin modellerini andırır hale gelmiş. Arka bölümünde ise farlar ve bu farları birleştiren rom çıta ile dikkat çeken araçta çift yuvarlak egzost çıkışına yer verilmiş. Yan bölümünde büyük bir değişikliğe gidilmeyen aracın iç kabininde ise geleneksel tarzdaki otomatik vites kolunun yerinin yuvarlak bir düğme almış. Multimedya sisteminin de güncellendiği aracın vites kolu etrafındaki tuşlar ise kaldırılmış.

 

Ford, Amerika pazarında sunulacak yeni Fusipon'da 2.7 litrelik V6 ve dört silindirli 2.0 litrelik benzinli ünitelere yer verecek. V6 motorlu Fusion, diğer aile tipi sedan otomobiller Honda Accord ve Toyota Camry gibi rakiplerini gölgede bırakacak gibi görünüyor. Modelin kalbinde biturbo 2.7 litre EcoBoost V6 motor bulunuyor. Motorun çıkış gücü 325 hp, tork değeri ise 474 Nm. Modelde dört çekişli sürüş sistemi bulunuyor. Firma yeni modelin rakipleri Camry ve Accord'dan 135 Nm daha fazla tork ve 50 hp daha fazla çıkış gücü sunduğunu belirtiyor.

Daha güçlü motorun yanı sıra, Fusion Sport aynı zamanda altı kademe otomatik vites ve sürekli kontrollü amortisörlü süspansiyon ile geliyor. Bir dizi kozmetik değişimden geçen modelin 19 inç tekerlekler, yenilenen ön panjur ve dörtlü egzoz boruları ile görsel çekiciliği de artmış. 2017 Fusion bir de daha lüks Platinum donanım seviyesi sunacak. Bu versiyon Titanium versiyonunun üzerinde konumlanacak. Platinum, özel Magnetic boyalı ön panjur, 19 inç cilalı jantlar ve eskitme Cocoa&Venetian deri döşemelerle gelecek. Ford Fusion Platinum, EcoBoost 2.0 litre motor ve dört çekişli sürüş sistemiyle geliyor.

 

Fusion Hibrit ve Fusion Energi (plug-in hibrit) modelleri ise yazılım revizyonları ve daha yumuşak sürüş ile sunuluyor. Elektrikli motorlarda da bazı değişiklikler yapılarak elektrikli sürüş mesafesi arttırılmış, yakıt ekonomisi geliştirilmiş.

Tüm 2017 Fusion modelleri Ford'un en yeni SYNC 3 multimedya sistemi ile gelecek. Güncellenmiş seyir kontrolü, yaya koruma özelliği, dikey manevralara izin veren park etme fonksiyonu da tüm modellerde standart.

 

Amerika pazarında Ford Fusion fiyatları giriş seviyesi için 22 bin 995 dolardan başlıyor. Sport donanım seviyesi 34 bin 350 dolara, Platinum modeli ise 37 bin 495 dolara satılacak.

Son Güncelleme : 12 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo