Yeni Audi A4 Allroad Quattro 2016 Özellikleri

Ototeknikveri     12 Ocak 2016 07:07

Yeni Audi A4 allroad quattro benzersiz bir konsepte sahip; yüksek sürüş konforu ile off-road yeteneklerini birarada sunuyor ve bu açıdan segmentinde benzersiz bir konuma yerleşiyor.

Yeni Audi A4 Allroad Quattro 2016 Özellikleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Standart quattro dört çekişli sürüş sistemi ve arttırılmış yüksekliği ile yeni model asfaltlı yolun bittiği noktada da seyahate başarıyla devam ediyor. Otomobil özgün görünümüyle öne çıkıyor. Güçlü bir şekilde genişletilmiş tekerlek bombeleri ve arka tampon dikkat çekiyor. Bu kısımlar mat gri ya da gövde ile aynı renkte tercih edilebiliyor. Güçlü gövde altı koruması ve arka difüzör ise selenit gümüş renginde. Sportif ve özgün ön kısımda sivri şekilli farlar, özgün tampon ve modele özer hava girişleri otomobilin dışa dönük karakterini vurguluyor. Dikey krom çıtaları oyuntulu tek çerçeve panjura hareket katıyor. “Allroad” logoları ön çamurlukları ve bagaj kapağını süslüyor. Yüksek tavan rayları da tipik “allroad” görünümünü tamamlıyor.

 

Güçlü TFSI ve TDI motorlar Audi A4 allroad quattro için gelişmiş performans ve verimlilik sunuyor. TFSI ve beş TDI motor 110 kW (150 hp) ile 200 kW (272 hp) arası çıkış gücüne sahip. Bu da önceki modelden ortalama 20 kW (27 hp) daha yüksek. Aynı zamanda Audi CO2 emisyonlarını kilometrede 21 grama kadar azaltmış. Vites seçenekleri arasında manuel altı kademe ve yedi kademe S-tronic ile birlikte sekiz kademe tiptronic de bulunuyor. Quattro dört çekişli sürüş sistemi standart.

Sürüş yüksekliği 23 milimetre arttırılmış. Tekerleklerin Audi A4 Avant'a kıyasla daha geniş çapı ilave 34 milimetre yükseklik sağlıyor. Audi amortisör kontrollü süspansiyonu standart süspansiyona alternatif olarak sunuyor. Sürücü Audi Drive Select aracılığı ile tek buton ile varsayılan ayarı seçebiliyor.

 

Yeni Audi A4 allroad quattro Audi Drive Select sisteminin yeni bir versiyonu ve geniş fonksiyonları ile geliyor. Alışıldık konfor, otomatik, dinamik ve verimlilik modlarının ve kişisel modunun yanı sıra, asfalt yoldan çıkıldığında kullanmak için offroad modu da mevcut.

 

Yeni modelin ön aksı yeniden tasarlanmış beş linkli süspansiyon ile geliyor. Beş linkli yapı, daha önce kullanılan trapezoidal (ikizkenar yamuk şeklinde) linkli arka süspansiyonun yerini alıyor. Geliştirme sürecinde akıllıca biraraya getirilmiş materyaller kullanılarak aks bileşenlerinin ağırlığı 12 kilogram kadar düşürülmüş.

 

Yeni Audi A4 allroad quattro standart olarak çok kollu tasarıma sahip 17 inç alaşım jantlar ile sunuluyor. Quattro ile birlikte Audi, 17 – 19 inç arası opsiyonel jantlar da sunuyor. Ön akstaki içeriden havalandırmalı fren diskleri ise 338 milimetre çapında.

 

Bagaj kompartmanı 505 litre depolama alanı sunuyor. Toplam kapasite arka koltuklar katlandığında 1510 litreye kadar çıkıyor (tavana kadar depolama durumunda). Elektrikli bagaj kapağı standart. Audi opsiyonel olarak sensör kontrolü de sunuyor. Müşteriler ayrıca döner treyler bağlantısı da sipariş edebiliyor. Bu bileşen tek tuş ile elektronik olarak açılabiliyor.

Geniş iç kabin yüksek kalite sunuyor. Çok sayıda modern multimedya seçeneği otomobilin kaliteli karakterini vurguluyor. Opsiyonel Audi sanal kokpit ve MMI operasyon konsepti iç kabinin odak noktaları. Zengin Audi Connect servisleri, Audi akıllı telefon arayüzü ve Audi telefon kutusu (endüktif şarjlı) online multimedya ve akıllı telefon bağlanabilirliğini en güncel şekilde sunuyor. Bang & Olufsen ses sistemi ile kabine 19 hoparlörlü 3D ses kalitesi geliyor. Orta boy otomobiller sınıfında bu bir ilk.

 

A4 serisindeki tüm sürüş yardımı ve güvenlik sistemleri yeni allroad quattro için de sunuluyor. Bunlar arasında öne çıkanlar verimlilik asistanı, çıkış uyarısı (exit warning) ve uyumlanabilir seyir kontrolü (dur&git trafik sıkışıklığı asistanı ile birlikte). Yeni eklenenb ir özellik de treyler manevra asistanı. MMI kontrolörü treyler ile manevrayı daha kolay hale getiriyor.

 

Audi 2009 yılından beri başarılı A4 modelinin “allroad” versiyonunu da sunuyor. İkinci nesil orta boy model Almanya ve Avrupa'da bayilere bu yaz ulaşacak. Giriş seviyesi için fiyat 44 bin 750 euro'dan başlayacak.

Son Güncelleme : 13 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo