Renault'daki Emisyon Soruşturması Sektörü Endişelendiriyor

Ototeknikveri     15 Ocak 2016 12:10

Avrupalı otomobil üreticileri Renault ofislerine emisyon testlerinde yolsuzluk şüphesi ile soruşturma yapıldığı haberleri üzerine endişe içine girdi. Haberler borsayı da etkiledi.

Renault'daki Emisyon Soruşturması Sektörü Endişelendiriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fransa hükümeti müfettişleri Renault'nun çok sayıda üretim sahasını ve ofislerini inceleyerek bilgisayarlara el koydu. Renault otomobillerin emisyon testlerinde yolsuzluk şüphesi bulunması nedeniyle soruşturma açıldığı belirtildi. Haberlerle birlikte Fransız otomobil üreticisi Renault'nun hisseleri Avrupa borsalarında değer kaybettiği gibi düşüş trendi diğer firmalara da sıçradı. Renault borsada %11 düşüşle dibi görürken, bir diğer Fransız otomotiv üreticisi Peugeot %5.1, Almanya'da BMW %4.2, Daimler AG %4.6, Volkswagen AG %4.8, İtalya'da Fiat Chrysler ise %8.8 düşüş yaşadı. Haberlere cevaben Renault yetkilileri Fransız yolsuzlukla mücadele kurumu “DGCCRF” müfettişlerinin üretim sahasına gelerek bağımsız bir teknik komisyon tarafından yürütülen emisyon yazılımı testlerini incelediklerini aktardı. İncelemeler Renault'nun merkezinde, Lardy'deki bir teknik merkezde ve Guyancourt'daki Technocentre'da gerçekleştirildi.

 

Renault'dan yapılan “DGCCRF tesislerde ve çeşitli materyaller üzerinde ilave incelemeler yapma kararı aldı. Bu incelemeler ile, bağımsız komisyon tarafından elde edilen test sonuçlarının doğruluğu onaylanacak” denildi. İncelemeye katılan bir devlet yetkilisi ise devam eden soruşturma sonucunda Renault'nun otomobillerinde emisyon testlerinde hile yapmaya yarayan bir cihaz ya da yazılım tespit edileceğini sanmadığını söyledi.

 

Geçen yıl Volkswagen bazı dizel otomobillerinde “defeat device” adı verilen hile donanımı kullandığını itiraf etmiş ve son yılların en büyük ürün geri çağırmasını yapmıştı. Volkswagen'in hisseleri skandal nedeniyle 2015 yılı sonunda %28 düşmüştü.

Son Güncelleme : 15 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo