Yeni VW Tiguan Fiyatı Almanya'da Belli Oldu

Ototeknikveri     15 Ocak 2016 09:01

Volkswagen Tiguan fiyatları Almanya için açıklandı. Yeni VW Tiguan fiyatları 30.025 Euro'dan başlıyor. Çok satan modelin ikinci nesli güçlü tasarımı ve yeni teknolojisi ile öne çıkıyor.

Yeni VW Tiguan Fiyatı Almanya'da Belli Oldu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dört ay önce Volkswagen Frankfurt Otomobil Fuarı'nda yeni Tiguan'ın dünya prömiyerini yaptı. Yeni model artık siparişe de açıldı. Şimdilik üç versiyonla çıkan yeni Tiguan'ın fiyatı 30 bin 25 euro'dan başlıyor. Kısa süre sonra 25 bin 975 euro fiyatla giriş seviyesi model ve farklı motorlarla yeni versiyonlar da çıkacak. İlk çıkışı sportif R-Line yapacak ve klasik bir on-road modelin yanı sıra off-road versiyon da gelecek. İlk aşamada üç motor ve şanzıman seçeneği bulunacak:

 

2.0 TDI 110 kW / 150 PS ve manuel vites

2.0 TDI 110 kW / 150 PS ve DSG vites + 4MOTION dört çekişli sürüş sistemi

2.0 TSI 132 kW / 180 PS ve DSG vites + 4MOTION dört çekişli sürüş sistemi

 

Yeni dört çekişli Tiguan'da 4MOTION aktif kontrol ilk kez kullanılıyor. Sistem dört çekişli sürüşü Onroad, Offroad, Kar Yağışı ve Offroad Kişisel sürüş modlarıyla uyumluyor. Yeni Tiguan aynı zamanda 2.5 tona kadar treyler yüklerini çekebiliyor.

 

Yeni Tiguan Volkswagen'in MQB platformu ile ürettiği ilk SUV. Gövde orantıları önceki modelden daha dinamik ve sade tasarım işe tamamlanıyor. Alınan önlemlerle ağırlıkta da ciddi azalma olmuş. Aynı zamanda, iç kabin daha fazla alana ve 145 litre daha fazla bagaj kapasitesine sahip. 18 santik boylamasına ayar ile standart arka sıra sayesinde daha fazla kullanım esnekliği de sağlanmış.

 

Yeni sürüş yardımı sistemleri ise otomobilin dinamiklerini, güvenliğini, konforunu ve kullanım kolaylığını arttırıyor. Çevre takip sistemi Front Assist, şehir içi acil durum freni, yaya tespit sistemi ve şerit asistanı standart olarak geliyor. Car-Net online hizmetleri online trafik ve park yeri bilgisi sunuyor. Akıllı telefon arayüzü radyo navigasyon sisteminin ekranında görüntülenebiliyor. App Connect ile Apple ve Android telefonlar destekleniyor. Media Control uygulaması ile tabletler de otomobile entegre edilebiliyor.

 

Otomobilin piyasaya çıkışıyla birlikte beş renk seçeneği geliyor: Saf Beyaz, Derin Siyah İnci Efekti, Tungsten Gümüş Gri, Atlantik Mavisi ve Yakut Kırmızısı.

 

Tiguan 2007 yılından beri kompakt SUV'ler arasında lider konumda ve 2.8 milyon adet üretime ulaştı. Yeni Tiguan'ın da bu başarıyı sürdürmesi bekleniyor. Kasım 2015'te yeni SUV ilk ödülünü kazandı bile. Otomotiv yayını “Auto Zeitung” okuyucuları Tiguan'ı "Auto Trophy 2015" ödülüne layık gördü.

Son Güncelleme : 15 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo