2016 Hyundai Ioniq Hibrit Klişesini Yıkıyor

Ototeknikveri     17 Ocak 2016 08:31

Hyundai Motor, ileri teknolojili, alternatif yakıtlı kompakt IONIQ hibrit otomobili tabıttı. IONIQ dünyada ilk kez üç farklı güç aktarım mekanizması tipini tek otomobilde birarada sunuyor: elektrikli, plug-in hibrit ve benzinli/elektrikli hibrit.

2016 Hyundai Ioniq Hibrit Klişesini Yıkıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hyundai Ar-Ge Merkezinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Moon-Sik Kwon yeni IONIQ için şunları söylüyor: “IONIQ ile mobilitenin gelecekteki halini ve teknolojik inovasyonlara olan arzumuzu ortaya koyduk. IONIQ tüm teknolojik kapasitemizi aktardığımız bir otomobil oldu. Hibrit, sınıfının en yüksek verimliliğini sunuyor. Verimlilik için sürüş keyfinden, modern tasarımdan ve dinamik sürüş performansından da ödün verilmedi”.  IONIQ Hibrit müşterilerin değişen yaşam tarzı ile birlikte değişen taleplerine yanıt veriyor ve hibrit otomobillerin kalıplarını yıkıyor. Model sadece sınıfında lider yakıt verimliliği sunmakla kalmıyor aynı zamanda sürüş keyfi, hızlı yanıt veren bir sürüş performansı ve çekici bir tasarım ile her açıdan tatmin ediyor. Bu özellikler daha önce hiç bir hibrit otomobilde bu kadar dengeli şekilde bulunmuyordu.

 

IONIQ Hibrit yeni geliştirilen ve modele özel 1.6 GDI dört silindirli Kappa motor ve bir adet de elektrikli motor kullanıyor. Elektrikli motor 32 kW (44 PS) gücünde ve gelişmiş bir lityum-iyon polimer pilden besleniyor. İki güç aktarım mekanizmasının toplam çıkış gücü 104 kW (141 PS) tork değeri ise 265 Nm. Bu motorlara yeni altı kademe çift debriyajlı vites (6DCT) eşlik ediyor. Hızlı yanıt veren ve yumuşak vites geçişleri sunan 6DCT keyifli bir sürüş ve iyi yakıt ekonomisi sağlıyor. 

 

IONIQ'in coupe benzeri silueti hava akışını en verimli şekilde sağlamak üzere tasarlanmış. Aktif ve pasif aero özellikleri ile araba sadece 0.24 hava sürtünme katsayısına sahip, bu da IONIQ'i piyasadaki en aerodinamik otomobillerden birisi yapıyor.

 

Müşterilerin çeşitlilik gösteren yaşam tarzlarına uyması için IONIQ aynı zamanda ileri seviyde konfor, kullanım kolaylığı, güvenlik ve bağlanabilirlik özellikleri ile geliyor. Apple CarPlay ve Android Auto desteği araç içinde akıllı telefon kullanımını kolaylaştırıyor ve seyahati renklendiriyor. 7 inç TFT ekran kokpite yüksek teknolojili bir görünüm kazandırıyor. Ekranda dijital kontroller ve özel hibrit ayarları yüksek çözünürlüklü biçimde görüntüleniyor. 

 

Yeni bir platform üzerine inşa edilen IONIQ'in sürüş performansı hızlı yanıt veren hibrit güç aktarım mekanizmaları sayesinde geleneksel yakıt kullanan kompakt otomobillere benzer. Biniş konforu, yol tutuşu, gürültü – vibrasyon – sertlik seviyeleri olabilecek en huzurlu yolculukları yaşatmak üzere optimize edilmiş. Bu özellikleri ile otomobil uzun yolculuklara da uygun.

 

IONIQ aynı zamanda bir dizi inovatif ve geleceğe hazır aktif ve pasif güvenlik özellikleri sunuyor. Otonom acil durum freni, şerit koruma asistanı, şeritten ayrılma uyarısı, kör nokta tespiti ve arka trafik uyarısı gibi elektronik sistemler kazaları minimuma indiriyor, yolcuları ve sürücüyü koruyor. Sürücü için yedi hava yastığı ve bir diz yastığı, bunun yanı sıra yapısal gövde geliştirmeleri, üretimde %53 ultra dayanıklı çelik kullanılması IONIQ'in şasisini olağanüstü sağlam ve güvenli hale getiriyor. 

 

Yeni otomobilin ismi yaratılışındaki elementlere gönderme yapıyor. Ion (iyon) elektrik yüklü atomlara verilen isim ve otomobilin elektrikli güç aktarım mekanizmalarının akıllıca kombinasyonuna işaret ediyor. İkinci kısım “Oniq” ise İngilizce “unique” yani özgün, benzersiz anlamındaki sözcükten geliyor. Bu da otomobilin Hyundai modelleri içerisindeki benzersiz konumunu anlatıyor. “Q” harfi ise otomobilin logosunda da yer alıyor ve düşük emisyonlu bu yeni model ile gelen yeni bakış açısını simgeliyor. 

 

Hyundai Motor Avrupa Operasyon Şefi Thomas A. Schmid IONIQ için şunları söylüyor: “Alternatif teknolojilerde tecrübeliyiz ve elektrikli otomobilleri seri üretime geçiren ilk markayız. Müşterilerimiz ix35 Fuel Cell (yakıt hücreli) modeli diğer tüm hidrojenli otomobillerden daha fazla tercih etti. IONIQ modelinin çıkışı ile beraber ise model serimizi yeni sürdürülebilir çözümlerle genişletiyoruz ve diğer tüm markalardan daha fazla alternatif güç aktarım mekanizması sunar hale geliyoruz”. 

 

Hyundai Motor Avrupa Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Jochen Sengpiehl'in açıklaması ise şöyle: “IONIQ Avrupa'da markamız için yeni bir dönüm noktası, elektrikli otomobillere ve mobiliteye yeni bir yaklaşım getiriyor. İnovatif teknolojileri ve ileri seviye bağlanabilirliği daha ulaşılabilir hale getiriyoruz, dijitalleşen dünyanın beklentilerine yanıt veriyoruz. Piyasada benzersiz olan IONIQ markamızın yeni elçisi olacak ve sektörde yeni bir standart haline gelecek”. 

 

Modelin üç versiyonu da Mart ayında Cenevre Motor Show'da olacak. IONIQ Hibrit versiyonu Avrupa'da satışa çıkan ilk versiyon olacak ve bu yılın ikinci yarısında gelecek.

Son Güncelleme : 17 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo