2017 Hyundai i30 Kameralara Yakalandı

Ototeknikveri     18 Ocak 2016 01:44

Hyundai yeni kasa olacak üçüncü nesil i30 kompakt hatchback modelinin testlerini sürdürüyor.

2017 Hyundai i30 Kameralara Yakalandı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hyundai bir yıldan biraz fazla bir süre önce ikinci nesil i30 modelinin ömrünün yarısını tamamlaması sebebiyle makyajlı bir versiyonunu çıkartmıştı. Üçüncü nesil yeni model için ise çalışmalar devam ediyor. Model artık üretime hazır sayılabilecek ancak kamuflajlı hali ile görüntülendi. Görüntülerde i30 zorlu kış şartlarında test ediliyor. Fotoğrafların alındığı testte Kia Optima Sportswagon da yer alıyor. Yeni i30, Ford Focus ve Volkswagen Golf gibi segment rakipleri ile birlikte görüntülendi. Geliştirme sırasında karşılaştırmalı değerlendirme çok önemli ve Hyundai yeni i30'un kompakt segmentindeki bu en büyük rakiplerinden daha iyi olmasını istiyor. Fotoğraflardaki prototip ağır kamuflaj altında ve fazla ayrıntı vermiyor. Yeni modelin öncekinden daha büyük olup olmadığı anlaşılmıyor. Fark edilebilen değişiklikler arasında yeniden tasarlanmış ve Genesis G90'dan esinlenilmiş ön yüz var. Model daha geniş ön panjur ve daha şık farlara sahip. Arka kısımda ise öncekine göre fazla yuvarlak olmayan, daha keskin hatlara sahip arka lambalar göze çarpıyor.

 

Motor seçenekleri arasında ise makyajlı Kia cee'd gibi üç silindirli turboşarjlı 1.0 litre motor bulunması bekleniyor. Doğal emişli 1.4 ve 1.6 litre motorlar, turboşarjlı 1.6 litre benzinli ve dizel motorlar da seçenekler arasında bulunabilir.

 

Yeni bir i30 N versiyonunun da mevcut i30 Turbo'nun yerini alması bekleniyor ancak bunun teknik özellikleri henüz belli değil. Bazı kaynaklara göre bu versiyon RM15 konseptinden alınan turbo 2.0 litre motor ve dört çekişli sürüş sistemi ile gelebilir. Motor RM15'te 300 hp çıkış gücünde ve 383 Nm tork değerine sahip. İ30 N versiyonunda ise aynı değerleri sunup sunmayacağı bilinmiyor.

 

Üçüncü nesil Hyundai i30 Ekim ayında Paris Motor Show'da tanıtılacak. N versiyonunun da burada tanıtılması muhtemel. Kardeş model Kia cee'd ise 2017'nin ilk yarısında üçüncü nesli ile karşımızda olacak.

Son Güncelleme : 18 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo