Volkswagen 1.5 TDI Dizel ve 1.5 TSI Benzinliye 2017'de Geçiyor

Ototeknikveri     19 Ocak 2016 01:40

VW 1.2 TSI ve 1.4 TSI'nin yerinie 1.5 TSI'yi, 1.4 TDI ve 1.6 TDI'nin yerine ise 1.5 TDI motorunu sunmaya başlayacak. Volkswagen'in temel küçük benzinli ve dizel motorları gelecek yıldan itibaren aynı 1.5 litre kapasiteyi paylaşacaklar.

Volkswagen 1.5 TDI Dizel ve 1.5 TSI Benzinliye 2017'de Geçiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen önümüzdeki günlerde 1.2 TSI, 1.4 TSI, 1.4 TDI ve 1.6 TDI motorların yerini alacak 1.5 litre hacimli dizel ve benzinli motorlara yer verecek. İki yeni 1.5 litre dört silindirli motor farklı güç çıkışı seçenekleri sunacak, bunlara 1.0 litre turboşarjlı üç silindirli motor da katılacak. Yani Volkswagen'de yakında 1.5 TSI ve 1.5 TDI motor seçeneklerini görmeye başlayacağız. Bu yılın ilerleyen aylarında makyajlı Golf 7 piyasaya çıkacak, yeni 1.5 litre motorlar da bunun 6 ay sonrasında hazır olacak. Makyajlı VW Golf 1.5 dizel ile ilgili detaylı habere buradan ulaşabilirsiniz. Yeni motorların üretimi daha maliyetli olmasına karşın yapıları hafif sayesinde daha az yakıt tüketecekler ve emisyon değerleri de daha başarılı olacak. Bu yeni nesil dört silindirli motorlar Audi A1, Audi A3, VW Polo, VW Golf, yeni VW Tiguan ve Seat ve Skoda'nın bazı modellerinde de kullanılacak. 

 

Volkswagen CEO'su Herbert Diess, Detroit Motor Show esnasında yaptığı açıklamada yeni motorların Golf 7'nin piyasaya çıkışının ardından geleceğini belirterek “Bu motorları CO2 düzenlemeleri için üretilmeleri mantıklı hale geldiği zaman çıkartacağız çünkü maliyetleri şu anki motorlardan daha yüksek” dedi. Yeni motorlar 1.5 litre kapasiteye çıkarken mevcut mimarilerini koruyacaklar. Benzinli motorlar 1.4 litreden yapılacak yükseltme için daha uzun strok kullanacak, 1.6 litre TDI motorun ise silindir çapı küçültülecek. İlk gelen bilgilere göre yeni 1.5 litrelik dizel yeni VW Golf'ün kaputunun altında 74 hp ile 120 hp arasında değişen güç çıkışı seçeneklerine sahip olacak. 

Benzinli motorda ise isteğe bağlı olarak silindir kapatma teknolojisi (COD) kullanılacak. Bu teknoloji ile, güç ihtiyacı azken ortadaki iki silindir kapatılarak verim artışı sağlanıyor. Bu motorlarda doğrudan yakıt enjeksiyonu ve yeni nesil turboşarj da bulunuyor.

 

1.5 litre motorların her ikisi de yeni çıkacak 1.0 litre üç silindirli motor gibi aynı modüler motor ailesinden. Motorlar aynı üretim hattında üretilecek.

 

Dr. Diess'in konuyla ilgili açıklamalarının devamı şöyle: “Benzinli motor için 1.4 litreden yapılacak yükseltme evrim niteliğinde büyük bir adım olacak. Dizel motorun 1.6 litre turbodan küçülecek olması da önemli bir gelişme. Performans ve ekonomi için 1.5 litre motorlar şu an en iyi çözüm. BMW'deki tutumumla buradaki tutumum arasındaki fark üretim boyutları. Volkswagen'de hacim çok farklı”.

 

Diess BMW'de geliştirme direktörü olduğu dönemde BMW'nin tek tip 500 cc (yarım litre) silindir kapasitesi kullanması gerektiğini, güç, sürtünme, süpürme hacmi, ağırlık ve verimlilik arasında en iyi dengenin bununla sağlanabileceğini savunmuştu. Son açıklamaları ile Diess şu an neden fikir değiştirdiğine netlik getirmiş oldu.

Son Güncelleme : 19 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo