Opel'den Emisyon Skandalı İddiaları ile İlgili Açıklama

Ototeknikveri     20 Ocak 2016 11:18

Opel, Belçika VRT News tarafından gündeme getirilen Opel bayileirnin Zafira Tourer 1.6 dizel otomobillerin yazılımını modifiye ederek emisyon davranışını değiştirdikleri iddiasını kesinn bir şekilde yalanladı.

Opel'den Emisyon Skandalı İddiaları ile İlgili Açıklama
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Opel, Belçika VRT News tarafından gündeme getirilen Opel bayileirnin Zafira Tourer 1.6 dizel otomobillerin yazılımını modifiye ederek emisyon davranışını değiştirdikleri iddiasını kesinn bir şekilde yalanladı. Bahsi geçen servis güncellemesi 15-P-044. Opel bu güncellemenin emisyon seviyeleri ile hiç bir alakası olmadığını savunuyor. Firma ayrıca 2015'te emisyon değerleri ile ilgili geri çağırma yapmadığını belirtti. 15-P-044 güncellemesinin Alman Tip Onayı Kurumu KBA ile görüşüldüğü de açıklamada ifade edildi. Opel'in emisyon testlerinin oldukça karmaşık bir konu olduğunu belirttiği açıklamada şunlara yer verildi: “Emisyon analistleri tarafından elde edilen veriler bize örneğin NEDC testi ve RDE testi ile ilgili yeterli bilgi vermez, sonuçları tamamen anlayabilmemiz için yeterli olmaz. Test otomobilinin geçmişi hakkında da bilgiye ihtiyaç vardır. Emisyon analistleri raporlarında testlerinin özel düzenlenmiş testlerden farklılık gösterebileceğini belirtirler.

 

Daha önce de çok kez vurgulandığı gibi, otomobillerimizin egzoz emisyon testlerinde test sürecinde olduğunu algılayan ve değerleri değiştiren herhangi bir yazılım kullanmıyoruz. Ayrıca Opel Aralık ayında CO2 ve Nox emisyonları ile ilgili gelecek düzenlemeleri desteklediğini ve bu çalışmalarda gönüllü olarak yer aldığını duyurmuştur. 2016 yılının yaz aylarından itibaren ve resmi yakıt tüketim ve CO2 bilgilerine ek olarak, WLTP (Global Hafif Ticari Araçlar Test Prosedürü) döngüsüne göre kaydedilmiş yakıt tüketimi verilerini de yayınlamaya başlayacağız.

 

Ek olarak, Opel mühendisleri Nox emisyonları ile ilgili gelişmeleri SCR (Seçici Katalitik İndirgeme) dizel uygulamalarına adapte etmek için bir inisiyatif üzerinde çalışmaya başladılar. Bu da 2017'de yürürlüğe girecek RDE (gerçek dünya sürüş koşullarına göre belirlenen emisyon değerleri) sistemine erken ve gönüllü bir geçiş olacak. Opel müşterilerine kıymet verir ve açıklık ve şeffaflığı herşeyin önünde tutar”.

Son Güncelleme : 20 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo