Audi Üretim ağı elektrikli mobiliteye hazır

Ototeknikveri     21 Ocak 2016 12:22

Audi, gelecek modelleri için önem arz eden elektrikli araç teknolojisine yer vereceği ilk SUV modelini 2018'de Brüksel fabrikasında seri üretime alacak.

Audi Üretim ağı elektrikli mobiliteye hazır
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi geleceğin mobilitesi için uluslararası üretim ağını hazırlıyor. İlk tamamen elektrikli Audi SUV'nin büyük çaplı seri üretimi 2018'de Brüksel fabrikasında başlayacak. Fabrika aynı zamanda kendi bataryalarını da üretecek. Firma Audi A1'in üretimini ise Belçika'dan İspanya Martorell'e taşıyacak. Audi Q3 şu an İspanya'da üretiliyor, gelecekte ise Macaristan Györ fabrikasında üretilecek. Model rotasyonu Audi'nin global üretim ağındaki tüm tesislerin faydasına olacak. Audi AG Yönetim Kurulu Başkanı Rupert Stadler bu konuda “Yeni model dağıtımı üretim verimliliğimizi arttıracak ve tüm tesislerimizi güçlendirecek. Bu sayede Volkswagen Grup ile sinerjimizi daha da arttıracağız ve yeteneklerimizi birleştireceğiz” diyor. Modellerle ilgili kararlar mevcut istihdamı koruyor ve üretim ağının enternasyonal hale gelmesini destekliyor.

 

2018 itibariyle Audi Brüksel firmanın dünya piyasası için ilk bataryalı – elektrikli SUVmodelini üretmeye başlayacak. 2015 Frankfurt Motor Show'da tanıtılan Audi e-tron quattro konsept çalışması üretimin son hali ile ilgili çok iyi fikir veriyor. Sportif SUV ürün portfolyosunda Audi Q7 ve Audi Q5 arasında konumlanacak. Üç elektrikli motor ve yüksek kapasiteli batarya ile donatılan Audi e-tron modeli maksimum sportiflik, sürüş dinamikleri ve verimlilik sunacak. Model günlük yaşam için pratik kullanım sunacak, bataryası hızlı şarj olacak ve tek şarjla 500 kilometreden fazla yol alınabilecek.

 

Brüksel fabrikası kendi batarya üretimini de yapacak. Belçika'daki tesis Volkswagen Grubu'nun elektrikli mobilite teknolojileri için büyük önem taşıyacak.

 

Bu kapsamda, şu anda Brüksel'de üretilen Audi A1 gelecekte İspanya Martorell fabrikasına kaydırılacak. Audi Macaristan Györ fabrikası şu an İspanya'da yapılan Audi Q3 üretimini devralacak. Macaristan'daki tesis halihazırda dört Audi modeli üretiyor: Audi A3 Sedan, Audi A3 Cabriolet, Audi TT ve Audi TT Roadster.  

Son Güncelleme : 22 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo