Euro NCAP 2015'te Yeni VW Touran Sınıfının En İyisi

Ototeknikveri     21 Ocak 2016 01:59

Yeni Touran Avrupa Yeni Otomobil Değerlendirme programı (Euro NCAP) tarafından en iyi kompakt MPV seçildi. Touran 2015 yılının trafik kazalarına en dirençli araçlarından.

Euro NCAP 2015'te Yeni VW Touran Sınıfının En İyisi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Popüler aile tipi MPV'nin yeni nesli Euro NCAP çarpışma testlerini Eylül ayında geçti ve en yüksek not olan beş yıldızı aldı. Bu not yetişkin ve çocuk yolcu koruması, yaya koruması ve sürüş yardım sistemleri değerlendirilerek veriliyor. NCAP test şartları 2015 yılında daha da zorlu hale getirilmişti. Aracın bütün ön kısmını etkileyen ilave kafa kafaya çarpışma testi yolcu güvenliği değerlendirmesini daha da detaylandırdı. Touran optimize edilmiş araç gövdesi ve elektronik stabilite kontrolü (ESC), ABS, otomatik kaza sonrası fren gibi standart sistemleri ile testleri başarıyla geçerek Avrupa'nın en güvenli arabalarından birisi olduğunu kanıtladı. Volkswagen Touran'ın Euroncap testi haberine buradan ulaşabilirsiniz.

 

PreCrash proaktif yolcu koruma sistemi de önemli bir rol oynuyor. Sistem kazanın hemen öncesinde devreye girerek kaza şiddetini çeşitli önlemlerle azaltıyor. Emniyet kemerlerinin otomatik sıkılaştırılmasının yanı sıra, sistem otomobilin savrulma riskinin olup olmadığını tespit ediyor, pencereleri ve açılabilir tavanı otomatik olarak kapatıyor. Hava yastıklatı ile de baş bölgesinden ve yandan olabilecek en iyi destek sağlanıyor.

 

Euro NCAP her yıl testlerden en iyi sonuçları alan araçların bir listesini yayınlıyor. 2015'te çeşitli markalardan toplam 40 model NCAP testlerinden geçti.

Son Güncelleme : 22 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo