2016 Honda Civic Sedan Güvenlik Özellikleri (Gövde Yapısı)

Ototeknikveri     22 Ocak 2016 12:20

2016 Honda Civic Sedan'da yer bulan Advanced Compatibility Engineering™ (ACE™) gövde yapısı aracın güvenlik konusundaki başarısının anahtarı.

2016 Honda Civic Sedan Güvenlik Özellikleri (Gövde Yapısı)
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2016 Civic’in yapısını tamamlayıcı bir parça olarak Honda’nın tescilli Advanced Compatibility Engineering adını verdiği gövde yapısı önden çarpmalarda yolcu korumasını ve kaza güvenliğini arttırıyro. ACE, birbirine bağlı yapısal elementlerin önden çarpmalarda çarpışma enerjisini daha homojen dağıtmak ve yolcu kabinine iletilen kuvveti azaltmak üzere birbirine bağlanarak oluşturduğu bir ağı kullanıyor. ACE, öndeki çarpışma enerjisini üst ve alttaki yapı elementlerine (kriko destek noktası, kapı eşikleri ve A sütunları dahil) yönlendirmekte.

 

Çarpışma Mesafesi

Honda mühendisleri tarafından markanın Raymond, Ohio’daki gelişmiş güvenlik araştırma laboratuvarında geliştirilen ve bir Honda ilki olan yeni çarpışma mesafesi iyileştirmesi, ACE yapısı kullanılan yeni Civic’te öne çıkıyor. Yeni çarpışma mesafesine sahip yapısıyla bir önden çarpmada aracın alt kısmındaki ön çerçeve, motoru aşağı ve arkaya doğru yönlendirmek üzere menteşe görevi görüyor ve çarpışma enerjisini aracın zeminine ileterek kabine gelebilecek istenmeyen kuvvetleri azaltıyor. Güvenlik adına yapılmış bu kritik mühendislik iyileştirmesi ön tarafta fazladan 80 mm’lik etkin bir çarpışma mesafesi sağlayarak ekstradan enerji absorbsiyonu sağlıyor.

 

Zorlu yasal çarpışma testlerinde Civic’in hedeflediği yüksek skorlar bir yana, yeni çarpışma mesafesine sahip yapı, tasarımcıların Civic’in gövde tasarımını ve kaput çizgisini eşsiz ve heyecan verici bir görünüm, olağanüstü farkedilirlik ve iyileştirilmiş yol tutuş sağlamak için daha kısa tasarlamasına olanak sağladı.

 

2016 Civic Sedan Arttırılmış Gövde Rijitliği

Eski nesil Civic’e kıyasla yeni 2016 Civic Sedan’ın bükülme rijitliği %19, burulma rijitliği ise %23 arttı. Artan bu sertliğin, süspansiyonlara ince ayar yapma imkanı vererek üstün sürüş ve yol tutuş performansı sunacak hale gelmesi gibi sayısız faydaları var. Daha rijit gövde yapısı sayesinde çoğu sürüş koşullarında düşük NVH seviyesiyle yolculara daha rahat ve sessiz bir yol deneyimi sağlanıyor. Gövde yapısında yapılan bazı önemli geliştirmeler arasında şunlar var:

Kaputun Altında

Motorun arkasına, kabini motor bölümünden ayıran bölmenin önüne yerleştirilen güçlendirici eleman ise yol tutuşu arttırıyor.

 

Gövde Kısmında

-A sütunlarının zemin eşikleriyle birleştikleri yerde ve B sütunlarının hem zemin eşiği hem tavan raylarıyla birleştikleri yerdeki belirli bağlantı bölgeleri rolantideki titreşimi ve uğultuyu düşürüyor.
-Uğultuyu azaltmak için büyük gövde panelleri bilgisayar destekli mühendislik ile şekillendirilmiş.
-Bağlantı levhaları arka çeyrek bölgenin içinde konumlandırılarak yol gürültüsü azaltılmakta.
-Arka iç kısımdaki yapısal halkalar iyileştirillmiş yol tutuş için gövdeyi sertleştiriyor.
-Kaynak bağlantıları arasında mesafeler, gövdenin kritik bölgelerinde 20 mm iken geleneksel kaynakta bu mesafe 40-45 mm arasında değişmekte. Daha kısa adımlı kaynaklar sağlamlık ve dayanıklılığı arttırmakta.

 

Aracın Altında

Civic’in zemin sacı daha hafif ve daha güçlü bir yapı sağlamak için 590 Mpa’lık yüksek dayanımlı çelikten yapılmış
Sürücü ve ön yolcu koltuğunun altına konumlandırılmış zemin traversleri sürüş konforunu arttırıyor.
Arka tekerleklerin arasında konumlandırılan yanal travers ve amortisör iskeleti ise yol tutuşu arttırıyor.
Aracın önüne yerleştirilen çapraz kule gergisi yol tutuşu arttırıyor.

Son Güncelleme : 23 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo