YENİ 2016 TOYOTA RAV4 HYBRID; Yenilik, Konfor ve Verimlilik

Ototeknikveri     24 Ocak 2016 01:25

Yeni 2016 RAV4 modelinin çıkışı, Toyota’nın ilk hibrit kompakt SUV’unun rekabetin yoğun olduğu Avrupa C-SUV segmentine girişine dikkat çekiyor.

YENİ 2016 TOYOTA RAV4 HYBRID; Yenilik, Konfor ve Verimlilik
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Daha olgun ve sofistike C-SUV pazarının ihtiyaçlarına mükemmel bir cevap olan Toyota’nın yeni RAV4 Hybrid modeli, markanın yenilikçi ve tamamen hibrit motor teknolojileriyle kompakt SUV’ların 20 yıllık evrimi süresince kazandığı eşsiz deneyimi kombine ediyor. Aracın full hibrit tahrik sistemi 2.5 litrelik Atkinson çevrimli benzinli motorunu güçlü bir elektrik motoruyla birleştiriyor. Yeni RAV4 Hybrid, hem önden tahrikli hem de 4 çeker versiyonu bulunuyor. Arkaya monte edilmiş ikinci bir elektrik motoru RAV4 Hybrid’i E-four elektronik 4 çeker AWD sistemiyle donatarak arka tarafa olan güç aktarımında karmaşıklığa sebep olmadan arttırılmış çekiş gücü ve 1650 kglık çekme kapasitesi sunuyor. 197 hp'lik (145 kW) toplam sistem gücüne sahip olan yeni Rav4 Hybrid, yalnızca 8.3 saniyelik pürüzsüz 0-100 km/s ivmelenmesini sınıfında lider ve sadece 4.9 l/100 km’lik yakıt tüketimiyle birleştiriyor, ayrıca CO2 salınımı da 115 g/km gibi düşük bir değerde. Yeni Rav4’ün tam hibrit güç üniteleri, 2016 model serisi için revize edilmiş, Euro 6 uyumlu motor gamını kullanıyor.

Tamamen yeni, önden çekişli, manuel vitesli 2.0 litrelik turbo dizel, 105 kW / 143 hp üç ve 320 Nm’lik sağlam bir tork üretiyor, bu esnada da 123 g/km CO2 salınımı hedefliyor. Ve geliştirilmiş dört çeker 2.0 litre benzinli ünite de (manuel veya CVT şanzımanlı seçenekleriyle) 111 kW / 151 DIN hp güç ve 195 Nm torku, 149 g/km’lik CO2 salınımıyla birleştiriyor.

 

Toyota’nın hibrit teknolojisiyle sunduğu eşsiz sessizlikte, rafine ve sofistike sürüş deneyimini güçlendiren yeni RAV4 ayrıca, arttırılmış sürüş konforu ve sürüş dinamikleri, daha sessiz bir kabin ortamı, güçlü ve daha dinamik dış tasarım, geliştirilmiş iç mekan sensör kalitesi ve fonksiyonu, güvenlik alanındaki en son yenilikler ve gelişmiş teknolojiden de faydalanıyor.

 

Toyota Safety Sense sistemi yeni geliştirilen aktif güvenlik teknolojilerine dikkat çekiyor: Yeni Panoramik Görüş Ekranı 360 derecelik, kuş bakışıyla aracı çevreleyen yakındaki objeleri göstererek park esnasında ve düşük hızlı manevralarda sürücüye yardımcı oluyor; ve yeni stile sahip iç mekan, fonksiyonelliği arttırılmış bir 4.2 inçlik çoklu bilgi ekranından ve Toyota Touch 2 multimedya sistemini dahil eden 7 inçlik renkli orta konsol ekranından nasibini alıyor.

Motor Devrimi SUV Evrimi ile buluşuyor;
 
·         Avrupa’da 1 milyonun üzerine Toyota hibrit satıldı.
·         Dünya çapında 8 milyonun üzerindeki tam hibrit araç satışları CO2 salınımındaki düşüşe 58 milyon tondan fazla katkıda bulundu.
·         Küresel ölçekte 6 milyon RAV4 satıldı. Bunların 1.5 milyonu Avrupa’dan. Avrupa’daki RAV4’lerin %90’ı günümüzde hâla yollarda.
·         Tam hibrit güç ünitesine sahip yeni nesil RAV4 – prestij, konfor ve gücü, çevre dostu eşsiz performansıyla kombinliyor.

 

Toyota’da, araçlarda alternatif güç ünitelerinin kullanılması fikri 1960’larda da mevcuttu. Ancak marka, çevreye karşı sorumlu otomotiv teknolojileri adı altında üretim tabanlı geliştirme programını ilk defa 90’ların başında başlattı.

 

1994’te Toyota G21 projesini başlattı. Projenin hedefi, 21.YY için kusursuz çevreci kimliğe sahip, geleneksel araçların uygunluğu ve sürüş zevkini sağlayacak ‘yeşil ve çevre dostu bir araç” yaratmaktı.

 

1997’de dünyanın ilk seri üretim hibrit aracı olan ilk nesil Prius’un çıkışıyla  Toyota, elektrikli otomobillerdeki günümüze etkiyen devrimi körükledi ve taşıt güç ünitesi geliştirmede ve sürdürülebilir mobilitede sektör adına önemli bir kilometre taşına imza attı. 

 

2009’da üçüncü nesil Prius’un çıkışını takip eden süreçte, model kendi başına bir seri haline gelen ilk tam hibrit oldu. – 2012’de eklenen Prius+ ve Prius Şarj Edilebilir Hibrit modelleriyle Prius ailesi meydana geldi.

 

Markanın peşpeşe geliştirilen gittikçe performanslı, hafifleyen, daha fazla yakıt ve CO2 verimliliğine sahip hibrit güç üniteleriyle beraber Toyota, 2010’da Auris Hybrid modeli, 2012’de Yaris Hybrid (B-segmentindeki tek tam hibrit araç) ve 2013’te Auris Hybrid Touring Sports ile hibrit model serisini genişletti.

İlk Prius’un 2000 yılında Avrupa’ya girişinden itibaren, Avrupa’da toplam 1 milyon adet Toyota hibrit araç satıldı.

 

Bugün Toyota Motor Şirketi dünya çapında 8 milyonun üzerinde tam hibrit araç sattı. Toyota ve Lexus küresel ölçekte hibrit market payının toplam olarak %60’ını elinde tutuyor. Bu da markaya sürdürülebilir mobilite alanında tartışılmaz bir liderlik veriyor. Bunun somut, elle tutulur kanıtıysa yapılan hibrit araç satışlarıyla otomotiv salınımlarında 58 milyon tonun üzerinde CO2 gazını azaltarak katkı yapan Toyota Hibrit Sistem’in çevresel rekoru oluyor.

Son Güncelleme : 25 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user
  • User

    Misafir44156 Motorlu Taşıtlar vergisi yüksek, Türkiye'de tutar mı bence tutmaz, 3 motor var arabada bakım masrafları, vergisi derken zor

    22 09 2017 06:14 Yanıtla Beğen (0) Şikayet Et

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo