Yeni 2016 Audi Q5, Mercedes GLC'yi hedef alıyor

Ototeknikveri     25 Ocak 2016 01:56

Yeni kasa Audi Q5 2016 sonunda yollara çıkacak. Audi'nin ikinci nesil orta boy SUV otomobili MLB mimarisi ile teknoloji ve lüksü ikiye katlayacak.

Yeni 2016 Audi Q5, Mercedes GLC'yi hedef alıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu yıl sonuna doğru pazara sunulması beklenen yeni kasa 2016 Audi Q5'in rakipleri arasında Mercedes GLC, BMW X3, Volvo XC60, Land Rover Discovery Sport ve Jaguar F-Pace gibi modeller var. Son A4 modelinde olduğu gibi, yeni Q5 de uzunlamasına motor yerleşimi bulunan modeller için Volkswagen Grubu'nun MLB platformunu kullanılacak. Daha hafif bir mimariye geçiş Audi'ye daha fazla lüks ve daha fazla güvenlik donanımı sunma şansı verecek. Aynı zamanda otomobilin ağırlığı öncekine kıyasla 100 kg kadar azalacak. Hem tüketim hem de performans değerlerine olumlu katkı sağlayacak bu durum Audi'nin SUV'sini en önemli rakibi Mercedes GLC'den yaklaşık 200 kg daha hafif yapacak.

 

Q5 modellerinin pek çoğu dört çekişli sürüş sistemine sahip olacak ancak giriş seviyesi seçenekler önden çekişli sistemle de sunulacak. Yeni A4'ün dört silindirli benzinli ve dizel motorları büyük değişiklikler olmadan Q5'te de bulunacak. Giriş seviyesi önden çekişli dört silindirli modeller en düşük CO2 emisyonu düzeyleri ile gelecek. En üst seçenekte yer alacak benzinli V6 ise Porsche ile ortak bir projenin parçası olacak.

 

Yeni A4'ün süspansiyon ayarı hem ön hem de arka kısımda beş kollu sistemden oluşuyor. Sistem Q5'te de aynı şekilde yer alacak ancak kendinden ayarlı havalı süspansiyon seçeneği de sunulacak. Mühendisler yeni MLB platformunu Q5'in ön çıkıntısını küçültmek ve aks aralığını uzatmak için kullanacak. Otomobil mevcut modelle aynı boyutlarda olacak ancak daha geniş bir iç kabin sunacak. Bu özellikle kabinin arka kısmında hissedilecek.

 

Casus fotoğraflarda Q5'in fazla ilgi görmeyen şu anki Q7'den daha tıknaz bir görünüme sahip olduğu anlaşılıyor. Bu görünüme belirgin tekerlek bombesi etekleri ve yan kısım boyunca uzanan omuz çizgileri katkı sağlıyor. Tavan çizgisi geleneksel SUV tipinde, aynı zamanda Audi'nin Range Rover Evoque modeline rakip olacak daha gösterişli, stile odaklı bir Q4 modeli planladığının işareti.

Yeni Q5'in iç kabini A4 ile benzerlikler taşıyacak. Kabinde kontrol panelinde A4 ile aynı Nvidia grafik işlemci bulunacak. Q5 Audi'nin sanal kokpit yönetim paneli ile gelecek ve navigasyon sisteminde Google Maps bulunacak.

 

RS logolu Q3'ün başarısı ve Mercedes'in GLC modelinin AMG versiyonuna onay vermiş olması Audi'yi Q5'in Quattro Gmbh versiyonu yapmaya yöneltti. Bu versiyon yeni V6 benzinli motorun ikili turbo versiyonuna sahip olacak. Motor 500 hp gücünde olacak ve bu sayede otomobil 4.5 saniyede sıfırdan saatte 100 km hıza çıkabilecek. Quattro versiyonda farklı şasi ayarları ve otomatik viteste daha agresif bir geçiş modu olacak.

 

Daha anaakım performans versiyonu SQ5 ise dizel olarak devam edecek. Şu anki SQ5'teki 306 hp 3.0 litre V6 dizel motor 325 hp çıkış gücüne yükseltilecek.

 

Audi'nin yeni Q5'i bu yılın ikinci yarısında tanıtması bekleniyor. Tanıtım sonbaharda yapılacak 2016 Paris Otomobil Fuarı'nda gerçekleştirilmesi bekleniyor. Satışlar ise yıl sonunda başlayacak. Yeni model Meksika, Çin ve Hindistan'da üretilecek.

Son Güncelleme : 25 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo