2017 Skoda Kodiaq SUV'den İlk İpucu

Ototeknikveri     26 Ocak 2016 03:55

Skoda Kodiaq adını alması beklenen yeni SUV'sinden bir ipucu fotoğrafı yayınladı. Yeni Skoda Kodiaq 2017 yılı başlarında piyasada olacak.

2017 Skoda Kodiaq SUV'den İlk İpucu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İpucu fotoğrafında bir garaj kapısı görünüyor ve arkasında “büyük bir şey” saklandığını belli ediyor. Bu da SUV'nin üretime geçirilmeye hazır olduğu haberlerini kanıtlar nitelikte. Yeni Skoda Kodiaq'ın önizlemesini sunacak bir konsept Mart ayında Cenevre Motor Show'da sergilenecek. Son casus fotoğraflarda SUV'yi modifiye edilmiş ufak bir Yeti kaportası içinde test edilirken görmüştük. Dijital çizimlerle SUV'nin üretimde nasıl görüneceği hakkında da fikir edinebiliyoruz. Nürburgring'de görüntülenen test aracı Yeti'den daha uzun ve genişti ve süspansiyonu daha yüksekti. SUV için henüz resmi bir isim telaffuz edilmedi ancak Alman ve Çek medyası model için Kodiaq adının seçildiğini iddia ediyor. Daha önce yeni modelin Snowman ismini alacağı da söylenmişti. Skoda bu ismi 2013'te tescillemişti ancak firma içinden kaynaklar modelin adının Snowman olmayacağını belirtiyor.

 

Yeni Kodiaq, Superb ile benzer bir iç kabin sunacak. Tasarım istiridye tipi kaput, ince dikdörtgen farlar, LED gündüz sürüş ışıkları ve pencere çizgisinin altında yatay bir kıvrım ile dikkat çekecek. Yeni model Volkswagen Grubu'nun MQB platformunun en büyük versiyonu üzerine inşa edilecek ve bu yıl piyasaya çıkacak VW CrossBlue SUV'nin bir türevi olacak.

 

Skoda Kodiaq SUV, VW Tiguan'dan bir sınıf yukarıda olacak. Firma içinden kaynaklar otomobilin uzunluğunun 4.6 metre civarı olacağını söylüyor. Model beş koltuklu ya da yedi koltuklu konfigürasyonlar ile ve önden çekişli ya da dört çekişli sürüş sistemi seçenekleriyle sunulacak. Dizel-elektrik hibrit bir versiyon da bulunacak.

 

Dört silindirli motor serisi en son Superb'den ödünç alınacak. 1.6 litre turbodizel temel motor olacak ve motor seçeneklerinin hiçbirisi 2.0 litreyi aşmayacak.

 

Yeni modelin Hyundai Santa Fe ve Kia Sorento'ya daha güçlü bir rakip olarak konumlandırılacağı anlaşılıyor. Skoda teknik şefi Frank Welsch daha önce yeni SUV'yi “Skoda için doğru konsept, marka değerlerimizle mükemmel uyum sağlıyor” demişti.

 

Skoda tasarım şefi Josef Kaban ise bunun gibi büyük Skoda modellerinin daha cesur, daha provokatif bir stil sunacağını, anaakımın dışına çıkmak istediklerini aktarıyor.

 

Çek markası tamamen SUV'lerden oluşan bir model ailesine sahip olmayı planlıyor. Ana modelin ardından ilk olarak SUV'nin coupe versiyonu gelecek. Daha sportif beş kapılı versiyon da planlanıyor. Bu versiyon aynı aks mesafesine sahip olacak ancak daha kısa çıkıntılar ile gelecek. Bu otomobilin tavan çizgisi daha eğik olacak, bu nedenle iç kabinin arka kısmı çok geniş olmayacak. Seriye 2018'de yeni Yeti de katılacak. Yeti yeni SUV'lerle uyum sağlamak için daha muhafazakar bir görünüe sahip olacak.

 

Skoda Kodiaq fiyatının 31 bin euro civarı olması bekleniyor.

 

Skoda Kodiaq ile ilgili hazırlanan dijital görsellerin tamamına aşağıdaki galeri linkinden ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme : 27 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo