Yeni 2017 Opel Meriva'dan görüntüler

Ototeknikveri     26 Ocak 2016 11:50

Opel Meriva kış testi esnasında kameralara yakalandı. SUV benzeri tasarımıyla dikkat çeken yeni kasa Opel Meriva 2017 başında tanıtılacak.

Yeni 2017 Opel Meriva'dan görüntüler
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu yıl Opel'in fuarlardaki yıldızı yeni GT Coupe olacak ancak daha pratik ürünler de unutulmadı. Resmi olarak gelecek yılın başlarında karşımıza çıkacak MPV segmentindeki Meriva kamuflajlı şekilde görüntülendi. Opel yetkilileri daha önce yaptıkları açıklamada Meriva ve Zafira MPV modellerinin yeni versiyonlarında SUV benzeri bir tasarım yaklaşımı kullanılacağını belirtmişlerdi. Zafira'da bu daha da belirgin olacak. Meriva'nın casus fotoğraflarında ise sürüş yüksekliğinin arttırılmış olması ve güçlü görünüşü dikkat çekiyor. Zafira ve Meriva Opel tarafından “Crossover Utility Vehicles” (çok amaçlı crossover) ya da kısaca “CUV” olarak adlandırılıyor. Bu modellerle birlikte firmanın şu an Mokka ve Antara'dan oluşan SUV serisi toplam dört ürüne sahip olmuş olacak ve her model günümüzün SUV trendine farklı bir yaklaşım sunacak.

 

Bazı kaynaklara göre geçen yıl yapılan PSA Peugeot Citroen ile Vauxhall/Opel arasındaki bir anlaşma gereği Meriva ve Zafira MPV modelleri iki yeni SUV model ile değiştirilebilecek. Bu ortaklık kapsamında iki firma maliyetleri yarı yarıya paylaşarak 2017'de yeni SUV'ler çıkartacak.

Mat siyah kamuflajın ardında, Opel'in tipik ön panjuru ve ince farlar ile markanın imzası niteliğinde ve yeni Astra'da da karşımıza çıkan kalın şekilli gündüz farlaır görülebiliyor. Yanlarda prototipin gövde panellerini kaplamalar örtüyor. C sütunu Astra ve Meriva gibi köşeli, ayrıca sütundaki ince siyah şerit sayesinde sahte açılabilir tavan görünümü elde edilebilir.

Arka kısımda yüksekte konumlandırılmış arka lambalar ve karelere bölünmüş bagaj kapağı iç kabinin arkasında oldukça geniş bir alan bulunduğunu işaret ediyor. Meriva ve Zafira'nın yerini alacak modeller Opel serisindeki tek yeni SUV'ler olmayacak. General Motors CEO'su Mary Barra geçen Kasım ayında yaptığı açıklamada 2020 yılına yönelik olarak Almanya Russelsheim fabrikasında yeni bir büyük SUV üreteceklerini de duyurmuştu. Bu model muhtemelen Antara'nın yerini alacak. Üç yeni SUV Opel/Vauxhall'un 17 yeni motor da içeren 27 güçlü model ile gerçekleştireceği atağın bir parçası olacak.

Son Güncelleme : 27 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo