Yeni VW Polo SUV Habercisi T-Cross, 2016 Cenevre'de

Ototeknikveri     27 Ocak 2016 12:58

Volkswagen yeni giriş seviyesi SUV modelini olacak Polo temelli modelinin ön izlemesi niteliğinde olacak konseptini 2016 Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergileyecek. T-Cross adını alacak bu konseptin haricinde T-Roc konsepti de 2017'de üretime girecek.

Yeni VW Polo SUV Habercisi T-Cross, 2016 Cenevre'de
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Emisyon krizi ile mücadele veren Volkswagen bir yandan karlı modeller üretmek için tüm hızıyla çalışıyor. SUV modellere yoğunlaşmayı hedefleyen Volkswagen, Polo temelli bir SUV modelin ilk ipuçlarını verecek konsepti, Mart ayında yapılacak Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergilemeyi amaçlıyor. Büyük ihtimalle T-Cross adını alacak bu konsept, Volkswagen içinden kaynaklardan gelen bilgilere göre 2018'de üretime girecek ve piyasada Mazda CX-3 ile Nissan Juke benzeri modellere 23 bin euro altı bir alternatif olarak konumlandırılacak. Yeni yüksek Volkswagen, 2014 yılında tanıtılan Golf temelli bir model olan T-Roc konseptinin kardeşi olarak tanımlanıyor. T-Roc konseptinin ise 2017 yılında beş kapılı sportif bir tasarımla üretime geçirilip bayilere ulaştırılması planlanıyor.

 

T-Cross ve T-Roc, Volkswagen CEO'su Matthias Müller tarafından yakından takip edilen SUV modelinin parçaları. Adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir Volkswagen yöneticisi SUV modeller ile ilgili şunları söyledi: “T-Cross ve T-Roc konseptlerinin üretim versiyonlarını Tiguan ve Touareg'in altında konumlandıracağız. Avrupa da dahil tüm piyasalarda SUV segmenti çok hızlı bir şekilde büyüyor, yeni modellerimiz de bu segmentte varlığımızı güçlendirecek”.

 

Her iki yeni model de firmanın oldukça esnek MQB platformu üzerinde geliştiriliyor. Modeller benzinli, dizel ya da benzinli/elektrikli hibrit motor seçenekleri ile sunulacak. Modellerde önden çekişli ya da dört çekişli sürüş sistemi seçilebilecek.

 

T-Cross'un üretim versiyonunun özgün bir dış cephe tasarımına sahip olması bekleniyor. Cross Polo modeli beş kapılı standart Polo hatchback ile çok benzer bir dış cepheye sahipti, bu da rekabetin kıyasıya olduğu SUV segmentinde zayıf bir temsile neden oluyordu. Bu kez aynı hataya düşülmeyecek gibi görünüyor.

 

Volkswagen tasarım şefi Klaus Bischoff'un rehberliğinde stillendirilen T-Cross, T-Roc'tan bazı özellikler alacak. Bunlar arasında geniş ön panjur, yan pencere grafiği ve özgün tekerlek bombeleri bunulabilir. Böylece iki yeni SUV arasında şu anki Polo ve Golf hatchback modellerde olduğu gibi ortak bir kimlik oluşturulacak.

 

Görsel benzerliğe rağmen iki modelin dış cephelerinde ve boyutlarında büyük farklılıklar da olacak. T-Cross 4000 mm civarı uzunluğa ulaşırken, T-Roc 4200 mm civarı olacak.

 

Volkswagen aynı zamanda Up ile aynı platformu kullanacak bir ufak SUV planlıyordu ve bunu Taigun konsepti ile 2012 Sao Paolo Motor Show'da göstermişti. Bu plan Güney Amerika'daki çalkantılı ekonomik durum nedeniyle şimdilik terk edildi.

 

Yeni modellerin isimlerindeki “T” harfi T-Cross ve T-Roc'un diğer Volkswagen SUV'lerdeki geleneği sürdüreceğini işaret ediyor. Tiguan ve Touareg de dahil tüm VW SUV'ler “T” ile başlayan isimlere sahip.

Son Güncelleme : 27 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo