BMW 500 hp Gücünde X3 M Planlıyor

Ototeknikveri     27 Ocak 2016 01:29

BMW, yeni keasa X3'te, Audi RS Q5 ve Mercedes GLC 55 AMG gibi modellerle mücadele edebilmek içim 500 hp güç çıkışına sahip bir X3 M modeli geliştirecek.

BMW 500 hp Gücünde X3 M Planlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi RS Q5 ve Mercedes GLC 55 AMG ile rekabet edebilmek için, BMW yeni nesil orta boy SUV'yi temel alan bir X3 M modeli planlıyor. Bu model çok büyük bir olasılıkla 3.0 litre sıralı altı silindirli turboşarjlı 500 hp güç üreten motor ile gelecek. G01 X3 2017'de tanıtılacak ve şu anda Kuzey Avrupa'da test ediliyor. Yeni kasa X1 boyut olarak selefinden daha büyük olduğundan aradki farkın korunabilmesi adına yeni X3 de büyüyecek ve daha güçlü bir görünüme sahip olacak. Şu anki modelle kıyaslandığında 2017 X3 100 kilogram ağırlık kaybedecek. Bunda hafif yapılı materyallerin ve arkadan çekişli platformun katkısı olacak. Kaynaklara göre modelin ön kısmı şu anki modelden daha düz ve daha heybetli, ayrıca yeni LED farlar kullanılmış. Bir karakter çizgisi ön tekerlek bombesinden kapı tutacaklarına ve arka lambalara doğru akıyor. Arka lambalarda da LED teknolojisi kullanılacak. X3 M, tipik M tasarımına sahip olacak. Agresif bir ön yüz, oyuntulu bir tampon, geniş hava perdeleri, genişletilmiş tekerlek bombeleri ve daha alçak bir duruş bu tasarımın başlıca özellikleri.

 

Sürüş dinamikleri ve dış cephe tasarımı X3 ailesi için her zaman satışı arttıran bir faktör oldu ancak iç kabin pek çok müşterinin talep ettiği lüks hissini tam veremiyordu. BMW bundan ders çıkarmış gibi görünüyor ve yeni X3 hem teknolojik olarak daha gelişmiş hem de çok daha lüks olacak.

 

Yakın geçmişteki tüm BMW modelleri gibi üçüncü nesil BMW X3 de bağımsız multimedya ekranına sahip olacak. Yeni X3'ün gösterge paneli de kısmen dijital bir ekrana sahip.

Son Güncelleme : 27 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo