2016 World Car of the Year Finalistleri Belli Oldu

Ototeknikveri     27 Ocak 2016 10:37

2016 yılında Dünya'nın En iyi otomobili ödülünü simgeleyen 2016 World Car of the Year yarışmasının finalistleri belli oldu.

2016 World Car of the Year Finalistleri Belli Oldu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2016 yılının otomobili yarışması olan "2016 World Car of the Year" değerlendirmesinde finalistler belli oldu. Uluslararası otomobil medyasından 73 üyeden oluşan jurinin yaptığı değerlendirmeler sonrasında, bir çok model arasından, Audi A4, BMW X1, Hyundai Tucson, Jaguar XE, Land Rover Discovery Sport, Mazda CX-3, Mazda MX-5, Mercedes GLC, Skoda Superb ve Toyota Prius finale kalmayı başardı. Bu bölümde iki modeli ile yer almayı başaran Mazda dikkatleri üzerine çekti. Aynı organizasyon kapsamında 2016 yılının en iyi lüks otomobilinin belirlendiği "World Luxury Car of the Year" bölümünde ise Audi Q7, BMW 7 Serisi, Jaguar XF, Mercedes GLE Coupe ve Volvo XC90 finale kaldı. Yılın en sportif araçlarının değerlendirildiği "World Performance Car of the Year" başlığında ise Audi R8, Chevrolet Camaro, Honda Civic Type R, Mercedes-AMG C63 Coupe ve Range Rover Sport SVR birinci olmak için mücadele verecek.

 

2016 World Green Car of the Year, adlı en çevreci aracın belirlendiği bölümde ise beş finalist, BMW 330e Plug-in-hybrid, Chevrolet Volt, Toyota Prius (Hybrid), Toyota Mirai (Hydrogen Fuel Cell) ve Volkswagen Passat GTE oldu.

 

En iyi dizaynın seçildiği bölüm olan World Car Design of the Year'ın finalistleri ise; Cadillac CT6, Mazda CX-3, Mazda MX-5, Jaguar XE ve Land Rover Discovery Sport oldu.

Son Güncelleme : 27 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo