Volkswagen Amarok ile Avrupa'da Geri Çağırmalara Başlıyor

Ototeknikveri     29 Ocak 2016 01:27

Volkswagen, dizel skandalı sonrası hazırladığı plan çerçevesinde Avrupa'daki geri çağırmalarına 2.0 litrelik dizel TDI motorlu Amarok modeli ile başlıyor.

Volkswagen Amarok ile Avrupa'da Geri Çağırmalara Başlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Grubu'nun dizel skandalından etkilenen otomobilleri için hazırladığı çözümler Almanya Federal Ulaştırma Kurumu tarafından onaylandı ve firma Avrupa için geri çağırma sürecini başlattı. Bu süreç dünya çapında 11 milyon otomobili ilgilendiren bir geri çağırmanın ilk adımı olacak. Bu 11 milyon otomobilin içinde Audi, Skoda ve Seat otomobiller de bulunuyor. Volkswagen Avrupa'da etkilenen 8.5 milyon otomobil için bir dizi çözüm hazırladı ve bu çözüm önerileri Aralık ayında onaylandı. Geri çağırılacak ilk model Amarok pikap kamyonet olacak. Bu modelde 2.0 litre TDI motor bulunuyor. KBA (Almanya Federal Ulaştırma Kurumu) dieselgate skandalından etkilenen diğer modellerle ilgili incelemesini ise sürdürüyor.

 

İkinci geri çağırılacak modelin ise Şubat sonu ya da Mart başında 2.0 litre TDI motorlu Passat olacağı tahmin ediliyor. Volkswagen, Amarok modeli için yapacağı düzeltmenin motorun çıkış gücünü ya da yakıt ekonomisini hiç bir şekilde etkilemeyeceğini savunuyor.

 

ABD'de etkilenen modellerin sahipleri firmadan belli bir miktar ödeme alacak. Avrupa'da ise bu müşterilere hiç bir ödeme yapılmayacak, sadece düzeltmenin yapılacağı tamir atölyelerine ücretsiz ulaşım sağlanacak.

Son Güncelleme : 29 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo