2016 Peugeot 3008'in Crossover Modele Dönüşümü

Ototeknikveri     30 Ocak 2016 01:55

İkinci nesil olacak yeni kasa Peugeot 3008'in nasıl görüneceğine dair bir dijital çizim ortaya çıktı. 2016 Peugeot 3008, Mart'ta yapılacak Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak.

2016 Peugeot 3008'in Crossover Modele Dönüşümü
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

3008 MPV kökenini terk ederek geleneksel crossover gövde stiline kavuşacak, çizimde de bu yansıtılmış. Şu anki model görünüşüyle SUV modellerin öne çıktığı pazarda, çok cazip değil. Bu göze alan Peugeot'nun tasarım uzmanları bütün maharetlerini konuşturarak 3008'i yoğun zorlu mücadelenin yaşandığı crossover C segmentinde rekabet gücü yüksek bir modele dönüştürecekler. Mevcut model Çin'de oldukça başarılı ancak Avrupa'da fazla ilgi gördüğü söylenemez. Crossover gövde tipine geçişin satışlarını arttırılması umuluyor. Model büyük ihtimalle 308 kompakt hatchback ile aynı platformu kullanacak. Aynı zamanda 308'den turboşarjlı üç ve dört silindirli motorlar alınacak. Plug-in hibrit versiyon da planlar arasında ancak hibrit sistemin şimdi nesildeki gibi dizel-elektrik olması beklenmiyor.

 

Daha ucuz versiyonlar önden çekişli sürüş sistemi ile, daha güçlü motorlara sahip versiyonlar ise dört çekişli sürüş sistemiyle gelecek. Motor seçeneğine göre değişecek şekilde manuel ya da otomatik vites seçenekleri sunulacak.

 

Tamamen baştan yaratılan 2016 Peugeot 3008 bir ay sonra Cenevre Motor Show'da karşımıza çıkacak.

Son Güncelleme : 01 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo