2016 Seat Ateca SUV Cenevre'yi Bekliyor

Ototeknikveri     01 Şubat 2016 10:33

Seat'ın Aran yada Tecta ismini alması beklenen yeni SUV modelinin Ateca adını alacağı ve yeni 2016 Seat Ateca'nın Cenevre Fuarı'nda tanıtılacağı ortaya çıktı.

2016 Seat Ateca SUV Cenevre'yi Bekliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İlk olarak Aran adını alacağı ve ardından Tecta ismiyle pazara sunulacağı belirtilen yeni Seat SUV'nin adının Ateca olacağı ortaya çıktı. İspanyol markanın yüksek satış rakamlarına ulaşmasında kilit role sahip olacak 2016 Seat Ateca, Volkswagen grubunun MQB platformu üzerinde yükselecek. Mart ayında yapılacak Cenevre Otomobil Fuarı'nda gün yüzüne çıkacak yeni Seat Ateca'nın ortaya çıkan multimedya sisteminin görüntüleri aracın tasarımına da ışık tutuyor. 4.4 metreden az olan uzunluğu ile başta Nissan Qashqai olmak üzere kompakt SUV modellere mücadele verece Seat Ateca'nın 4.363 mm uzunluk, 1.841 mm genişlik, 1.600 mm yükselik ve 2.638 mm aks mesafesi değerlerine sahip olacağı iddia ediliyor. 

 

Yeni Seat Ateca'nın özellikleri ve resimleri için lütfen tıklayınız.

 

TSI benzinli ve TDI dizel motor seçeneklerine sahip olacak Seat Ateca 2016 standart olarak önden çekiş sistemi ile donatılacak. Dört tekerlekten çekiş sisteminin yanında DSG otomatik şanzıman alternatifine de sahip olacak yeni Seat Ateca, dizel cephesinde 115 hp güç üreten 1.6 litrelik TDI ünitenin yanında 150 hp ve 190 hp alternatfine sahip 2.0 litrelik TDI dizel motor ile alınabilecek.

Yeni Ateca'nın benzinli alternatifleri arasında ise 1.4 TSI ve 1.8 TSI motorların yer alması beklenirken, yeni nesil üç silindirli 1.0 TSI motorun da araçta sunulacağı iddia ediliyor. Mart ayında tanıtılıp yaz aylarında yollara çıkacak Seat Ateca, Qashqaï, Sportage, Kadjar, 3008, Tucson, CR-V ve Kuga gibi modellerle mücadele edecek. 

Son Güncelleme : 11 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo