2016 Renault Maxthon'dan Son detaylar

Ototeknikveri     02 Şubat 2016 01:25

Renault'nun SUV ailesinin üçüncü üyesi olacak Maxthon, Nissan X-Trail temel alınarak geliştirilecek. Yeni Maxthon'un 2016 sonu ya da 2017'de çıkması bekleniyor.

2016 Renault Maxthon'dan Son detaylar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni SUV bu yılın sonlarına doğru firmanın Çin'deki yeni fabrikasında üretime girecek. Model yedi koltuklu X-Trail ile aynı platformu paylaşmasına karşın beş koltuklu olacak ve ilk önce Çin piyasasında çıkacak.Çin'deki Wuhan fabrikasında Kadjar kompakt SUV modeli de üretilecek. Fabrika 2013'te imzalanan bir ortaklık anlaşması gereği Dongfeng firması ile birlikte işletiliyor. Renault'nun yeni büyük SUV modelinin tanıtımı Nisan ayındaki Pekin Motor Show'da yapılabilir. Modelin Avrupa'ya yönelik versiyonları muhtemelen Kore'de üretilecek ve gelecek yıl satışa çıkacak.Yeni model, Kadjar'ın aksine daha muhafazakar bir stile sahip olacak. Renault yöneticilerinden Thierry Bolloré ise otomobilin hazır olduğunu ve yıl sonuna doğru piyasaya çıkabileceğini belirtiyor.

 

Bolloré modelin 5 koltuklu olması ile ilgili ise şunları söylüyor; “Bu model asla 7 koltuklu olmayacak, hep 5 koltuklu kalacak diye bir iddiamız yok ancak şimdilik 5 koltuklu tasarımla çıkartacağız. Modelin mühendisliği de daha sonra iki koltuk eklenebilecek şekilde yapıldı. İlerleyen zamanlarda koltuk sayısında değişiklik yapmak mümkün olabilir”.

 

Yeni SUV modelin ismi henüz açıklanmadı ancak Çin piyasasında Koleos modelinin yerini alacak. Koleos isminin devam ettirilmesi de olası.

 

Renault'nun büyük bir SUV planladığı haberlerini ilk olarak 2015 Cenevre Motor Show'da almıştık, ardından modelin prototipi yolda görüldü. Test otomobili ağır kamuflaj halinde olsa da ön kısmın tasarımında yeni Megane'dan etkilenildiği anlaşılabiliyor. Genel profil ise Kadjar'ın büyütülmüş hali gibi.

 

X-Trail gibi yeni Renault SUV de Hyundai Santa Fe ve Skoda'nın yeni çıkacak yedi koltuklu SUV'si ile rekabet edecek.

 

Tasarım şefi Laurens van den Acker otomobille ilgili şu detayları veriyor: “Bu model Kadjar'ın büyük halinden çok daha fazlası. Ebatlar farklı, ayrıca bu model daha lüks. Daha farklı bir müşteri tipini hedefliyoruz. Model benim hala amiral gemisi olarak gördüğüm Espace'in hemen altında konumlanacak”.

 

Acker ayrıca yeni modelin Espace'ın satışlarını çalması olasılığı ile ilgili ise “İki model genelde aynı piyasalarda yer almayacak. Büyük SUV'yi daha çok Asya'da satacağız. Asya'da Espace satılmıyor. Bu SUV, Espace'dan daha sportif ve daha genç olacak” dedi.

 

Bu arada, firmanın başkan yardımcısı Michael van der Sande ise yeni modelin büyük olasılıkla Captur ve Kadjar'da izlenen isimlendirme stratejisini devam ettireceğini belirtiyor. Sande, modelin isminin C ya da K ile başlamasının güçlü bir ihtimal olduğunu açıkladı.

 

Kadjar'da olduğu gibi yeni SUV için de Renault ortağı Nissan'dan faydalanacak. Nissan X-Trail yeni modelin sadece en büyük rakibi olmayacak, iki model aynı mekanik altyapıyı kullanacak.

 

Renault-Nissan ortaklığı tarafından geliştirilen CMF platformu Qashqai, Kadjar ve X-trail gibi bir dizi crossover modelde kullanılıyor. Bu platformun Renault'nun yeni D segmenti crossover modelinin de temelinde olması bekleniyor. Böylece X-Trail'de sunulan 130 bhp 1.6 litre dizel model yeni modelde de rahatlıkla kullanılabilecek. Japon kuzeninde olduğu gibi bu modelde de 7 koltuklu konfigürasyon ekstra ücret karşılığında seçilebilecek.

Son Güncelleme : 02 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo