Volkswagen Avrupa'da EA189 Dizel Motor İçin Teknik Düzeltmeleri Uygulamaya Başladı

Ototeknikveri     03 Şubat 2016 02:15

2015 yılının Aralık ayında, Volkswagen Grup Nox emisyon probleminden etkilenen EA189 dizel motor için teknik çözümlerini Alman Federal Motorlu Ulaşım Kurumu'na (KBA) sunmuş ve onay almıştı.

Volkswagen Avrupa'da EA189 Dizel Motor İçin Teknik Düzeltmeleri Uygulamaya Başladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Sağlanan anlaşma üzerine Volkswagen Ocak ayı sonu itibariyle 2.0 litre kapasiteli motorlar için düzeltmeleri uygulamaya başladı. Önümüzdeki bir kaç ay boyunca düzeltmeler 1.2 ve 1.6 litre kapasiteli motorlara da uygulanacak. Bugün, Almanya Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt ve Volkswagen Binek Otomobiller Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Herbert Diess, Berlin'de buluşarak bir Volkswagen bayisinin atölyesinde incelemelerde bulundular. İncelemede 2.0 TDI motorun yazılım güncellemesinin uygulanmasına da bakıldı. Volkswagen önce Amarok modelinde düzeltme yapacak, ardından Passat gelecek.

 

Dr. Herbert Diess'in konu ile ilgili açıklamaları şöyle: “Geri çağırmanın başlaması büyük bir adım oldu. Müşterilerimiz otomobilleri için gerçekten iyi teknik çözümlerden faydalanıyor ayrıca söz konusu düzeltmeler hızlı şekilde uygulanıyor”.

 

Müşteri dostu çözümler yaratmak teknik düzeltmeleri geliştirirken en önemli noktaydı. Etkilenen otomobillere verimli uygulama yapılabilmesi için modeller farklı gruplara ayrıldı. KBA önerilen düzeltmeleri kontrol edip onayladıktan sonra otomobilleri etkilenen müşterilere ulaşılarak geri çağırma hakkında bilgi verildi. Bir sonraki aşamada araç sahiplerinin bir Volkswagen iş ortağından randevu almaları istenecek. Yapılacak teknik düzeltmeler 2016 yılı boyunca devam edecek.

 

1.2 litre, 1.6 litr ve 2.0 litre EA189 motorlar için bir yazılım güncellemesi planlanıyor. Bir otomobile yapılacak uygulama yarım saatten az sürecek. 1.6 litre motor için hava giriş kanalına ilave bir akım rektifiyeri yerleştirilecek, yazılım güncellemesi ile birlikte işlem yaklaşık 45 dakika sürecek.

 

2.0 TDI motorlu Volkswagen Amarok için geri çağırma başladı. Yeni motor kontrol yazılımının yüklenmesi Amarok'u EU5 emisyon standartlarına uyumlu hale getirecek. Volkswagen'in amacı teknik düzeltmelerin yakıt ekonomisi ve performans değerlerinde ya da CO2 ve gürültü emisyonlarında bir değişikliğe yol açmamasıydı. Federal Motorlu Ulaşım Kurumu bu amaca ulaşıldığını onayladı.

 

Birkaç hafta içinde Passat verisyonlarının yanı sıra 2.0 TDI motorlu diğer modellere de düzeltme yapılacak. 1.2 litre motorların modifikasyonu yılın ikinci çeyreğinin sonlarına programlandı. 1.6 litre motorların teknik düzeltmeleri ise 2016'nın üçüncü çeyreğinden itibaren uygulanacak.

 

Teknik düzeltmeler resmi kurumlar ve yasalar çerçevesinde diğer Avrupa ülkelerinde de uygulanacak. Sorundan etkilenen araçlar güvenli ve yola çıkabilir durumda, dolayısıyla herhangi bir kısıtlama olmadan kullanılmaya devam edilebilecekler.  

Son Güncelleme : 03 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo