2016 Mercedes E Serisi Süspansiyon Özellikleri

Ototeknikveri     03 Şubat 2016 10:27

Yeni kasa Mercedes E Serisi, sürüş konforu ve sportiflik arasında farklı özellikler gösterebilen üç farklı süspansiyon tipi ile tercih edilebiliyor.

2016 Mercedes E Serisi Süspansiyon Özellikleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni E Serisi'daki süspansiyon virajlı yollarda dahi kıvrak sürüş keyfi ve segmentin en iyi biniş konforunu sunuyor. Sedan standart olarak çelik süspansiyon ile geliyor. Üç doğrudan kontrollü süspansiyon sistemi ve seçmeli amortisör sistemi bu süspansiyonla birlikte yer alıyor. Bunlar şöyle sıralanıyor; Konforlu Süspansiyon, sportif karakterli 15 milimetre alçaltılmış Konforlu Avangard Süspansiyon, 15 milimetre alçaltılmış Spor Süspansiyon ve uyumlanabilir amortisör ayarı. 

 

AIR BODY CONTROL: Çok odacıklı havalı süspansiyon

Alternatif olarak, yeni E Serisi çok odacıklı havalı süspansiyon ile de sipariş edilebilecek. E Serisi segmentinde bu seçeneği sunan tek otomobil. Sistemin avantajları arasında, arka akstaki yaylı gergi kolunda farklı boyutlarda üç odacık, ön akstaki yaylı gergi kolunda ise iki odacık bulunması, bu sayede süspansiyon tepkisinin gücünün üç kademede kontrol edilebilmesi sayılabilir. Bu da sürücü ve yolculara yüksek hızlarda bile yumuşak ve güvenli bir biniş hissi veriyor.

 

Yüksek duyarlılıklı ve hızlı yanıt veren bu süspansiyon otomobil yüklüyken bile mükemmel biniş konforu için geniş kapsamlı otomatik ayara sahip. Süspansiyon hıza göre biniş yüksekliğini kendiliğinden ayarlıyor ve otobanlarda -örneğin otomobili alçaltarak- yakıt tüketimini azaltıyor. Problemli yollarda ise otomobilin yüksekliği tek tuşa basarak arttırılabiliyor.

Çok odacıklı havalı süspansiyon sürekli çalışan, elektronik bir amortisör ayar sistemi ile destekleniyor. Bu sistemle amortisör her tekerlek için sürüş ve yol koşullarına göre otomatik olarak ayarlanıyor. Sistem mükemmel biniş konforu ve olağanüstü sürüş dinamikleri sunuyor.

 

Dahası, DYNAMIC SELECT özelliği ile sürücü dört farklı AIR BODY CONTROL süspansiyon modu seçebiliyor: “Konfor”, “Ekonomi”, “Spor” ve “Spor+”. “Kişisel” modu ise sürücülere ayarları kendi tercihlerine göre yapma şansı veriyor. 

Son Güncelleme : 03 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo