Ford Yeni SUV'ler ve Vignale Modelleri Çıkartacak

Ototeknikveri     04 Şubat 2016 12:02

Ford model serisini genişleterek daha fazla kar getiren sektörlerde rekabet etme ve yeni SUV modeller çıkartma kararı aldığını duyurdu.

Ford Yeni SUV'ler ve Vignale Modelleri Çıkartacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Plan kapsamında Avrupa model serisi daha kar odaklı bir stratejiye geçirilecek, yeni SUV'lerin yanı sıra performans serisi yükseltilecek ve 2017 itibariyle beş yeni lüks Vignale modeli çıkartılacak. Karlılığı az olan modeller zaman içinde ortadan kaldırılacak. Bu da getirisi daha yüksek olan crossover ve SUV modellere ağırlık verileceği anlamına geliyor. Markanın SUV atağı yeni Edge modelinin bahar aylarında çıkması ile başlayacak. Kuga ve Ecosport ile birlikte bu sektörde iki modele daha yer var. B-MAX ve C-MAX MPV modelleri gibi düşüş yaşayan modellere ise crossover benzeri yeni tasarımlar adapte edilecek. Opel firması da Meriva ve Zafira gibi modelleri için benzer stratejiyi uyguluyor. Galaxy modelinin yerini büyük, yedi koltuklu bir SUV'nin aldığını bile görebiliriz.

 

Piyasanın diğer tarafında, şık “Ka” şehir otomobili yerini bir kaç yıl içinde daha pratik v e daha lüks “Ka Plus” modeline bırakacak. Modelin gelişmekte olan piyasalara yönelik ve ilk kez 2013'te Brezilya'da görülen Ka konseptinden büyük ölçüde etkilenmesi bekleniyor.

 

İlerleyen dönemde aynı zamanda yeni Vignale modelleri göreceğiz. Seri, yeni piyasaya çıkan Mondeo Vignale dahil beş yeni modelden oluşacak. Yeni modellerin SUV tipinde olup olmayacağı sorulduğunda Ford Başkan Yardımcısı Roelant de Waard şu yanıtı verdi: “Genel olarak konuşursam cevap evet ancak hangi modellerin SUV olacağını belirtmeyeceğim. S-MAX Vignale'yi duyurduk, bunun ötesine de geçeceğiz”.

Bu aynı zamanda performans otomobillerine hayran olanlar için de iyi haber. Mustang, GT süperotomobil ve Focus RS mega-hatch modellerini çıkartan Ford'un ST serisini yüksek performanslı SUV'ler ve daha büyük modellerle genişletmesi bekleniyor.

 

Duyuru Ford'un Avrupa departmanının 2015 yılında kara geçmesinin ardından geldi. Yeni modeller uzun vadede markanın kar marjını %6 ile %8 arası büyütmesine katkı sağlayacak. Ford her yıl idari masrafları 200 milyon dolar azaltmayı hedefliyor.

 

Öte yandan, Ford'un kar odaklı yeni planları Avrupa'da istihdam kaybına da sebep olacak. Bir “gönüllü iş bırakma” programı ile özellikle idari departmanlarda bazı çalışanların işlerine son verilecek. Ford 2013'ten beri Avrupa'da üç fabrikasını kapattı.

 

Bu kemer sıkma politikaları ile Ford “Akıllı Mobilite” planına yatırım yapma imkanı bulacak. Plan “FordPass” mobilite asistanı ve “FordHub” teknoloji merkezleri gibi inovasyonları içeriyor. Aynı zamanda müşteri bağlılığını, filo hizmetlerini ve çok türlü ulaşım hizmetlerini geliştirmeye odaklanılacak.

 

Ford'un Kıdemli Başkan Yardımcısı Jim Farley yapılan kesintileri “Çok daha düzgün ve verimli bir iş yaratıyoruz, bu sayede sağlıklı kazanımlar elde edeceğiz ve geleceğe yatırım yapabileceğiz” sözleriyle savunuyor.

 

Farley “İşimiz ürünlerimizi olabildiğince verimli hale getirmek. Her bir doları müşterilerimizin ihtiyaç ve arzularına harcayarak gerçekten sürdürülebilir ve müşteri odaklı bir ticaret yapmak istiyoruz” diyor.

Son Güncelleme : 04 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo