Yeni Opel Mokka X Özellikleri ve Detayları

Ototeknikveri     04 Şubat 2016 07:00

2016 Opel Mokka X, Cenevre Otomobil Fuarı'nda yapılacak promiyerinin ardından sonbaharda satışa sunulacak. Yeni Opel Mokka X, tasarımı ile dikkat çekiyor.

Yeni Opel Mokka X Özellikleri ve Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni görünüm: Dışı cesur ve erkeksi, içi kaliteli ve şık
Yeni seçim: Yeni benzinli 1.4 litre direkt enjeksiyon turbo motor, otomatik vites, dört çekişli sürüş sistemi
Yeni aydınlatma: Uyumlanabilir LED farlar ve yeni nesil Opel Eye ön kamera
Yeni multimedya sistemi: OnStar hizmetleri ile akıllı telefon entegrasyonu

 

2012'de piyasaya çıktığından beri Opel Mokka gücüne güç kattı. Mükemmel boyutu (4.28 metre), sportif görünümü ve yükseltilmiş oturma pozisyonu ile yarı kompakt SUV zamanın ruhunu başarıyla yakalıyor. Model şimdiye kadar Avrupa çapında 500 bin sipariş aldı, bu da onu segmentinin en popüler modellerinden birisi yapıyor.

 

Şimdi Opel Mokka X ile bu popülarite daha da artacak. Modelin prömiyeri 3 Mart'ta başlayacak Cenevre Motor Show'da gerçekleştirilecek, sonbahar aylarında etkileyici dış tasarımı, yeni iç kabini ve en modern multimedya sistemleri ile bayilerde satışa çıkacak. Yeni nesil 1.6 sessiz dizellerin yanı sıra yeni Mokka X benzinli seçeneklerini yeni nesil 1.4 litre direkt enjeksiyon turbo ile genişletecek. Bu motor otomatik vites, durdur/başlat sistemi ve dört çekişli sürüş sistemi ile gelecek.

 

2016 Mokka X; Cesurca ve maceraperest yaklaşım

Mokka Opel'in son yıllardaki başarılı geri dönüşünün simgesi olarak görülebilir. Yarı kompakt SUV markaya pek çok yeni müşteri çekti. Müşteriler SUV gövde stilinin şık tasarım, sportif ve maceraperest bir zarafet ve gerçek off-road yetenekleriyle birleşiminden hoşlandı. Yeni Mokka X gelecekteki Opel SUV'lerin ilk temsilcisi ve ismindeki “X” harfi maceraperest ve güçlü kişiliğini yansıtıyor.

 

Mokka X'in yeni dış cephe tasarımı cesurca bir yaklaşıma sahip. Yeni ön kısım görünümü Opel'in yeni tasarım diliyle uyumlu. Kanat biçiminde yatay ön panjur ve LED gündüz sürüş ışıklarının dominant, şık çif kanatlı imzası bu kısımdaki yenilikler arasında öne çıkıyor. Ön fasya aynı zamanda daha düzgün ve daha şık oyuntulu yüzeylere sahip, plastik kısımlar ise daha az. Bu da Mokka'ya daha geniş, daha sağlam ve maskulen bir duruş kazandırıyor. Arka kısımda çift kanatlı imza arka lambalarda da devam ediyor, arka lambalar opsiyonel olarak LED teknolojisi ile de sipariş edilebiliyor. Gövdenin yan kısmı oyuntulu ve şık karakterini devam ettiriyor, sportif kenarlar ve kaslı, atletik alk gövde çizgileri arkaya doğru uzayan Opel'in tipik bıçak izi çizgisi ile hareketleniyor. “Amber Turuncu” ya da “Saf Kırmızı” gibi yeni çarpıcı renkler Mokka X'in çekiciliğini daha da arttırıyor.

İç kabinde, Mokka X'in ambiyansı tamamen yenilenerek daha iyi ve kaliteli hale getirilmiş. Yeni kontrol paneli çevresi yakın zamanda çıkan yeni Astra modelinden esinlenilmiş. Kontrol paneli daha yatay biçimli bileşenler etrafında düzenlenmiş ve daha sade, daha saf, şık bir görünüm sunuyor. Orta konsol tamamen yeni nesil multimedya sistemlerinin 7 ve 8 inç dokunmatik ekranlar etrafında geliştirilmiş. Daha az düğme, daha şık ve saf bir tasarım ve fonksiyonların pek çoğuna dokunmatik ekranlardan erişilebilmesi dikkat çekiyor.

 

Yeni altı kademe otomatik vites ve dört çekişli sürüş sistemi

Yeni nesil 1.6 sessiz dizel motorun (81 kW/110 hp ve 100 kW/136 hp) tanıtımının ardından, Opel SUV'nin motor portfolyosu benzinliler cephesinde de genişleyecek. Yeni nesil 112 kW/152 hp 1.4 litre direkt enjeksiyon turbo (ilk kez Yeni Astra ile çıktı) altı kademe otomatik vites, durdur/başlat özelliği ve uyumlanabilir dört çekişli sürüş sistemi ile gelecek (yakıt tüketimi 6.6 lt/100 km, CO2 emisyonu: 154 g/km).

 

Elektromanyetik çok diskli debriyaj ile gelen dört çekişli sürüş sistemi akıllı ve verimli. Yol yüzeyi kuruyken ön tekerlekler aracı ileri doğru çekiyor (araç dört çekiş modundayken başlatılması hariç), bu da yakıt tüketimini azaltıyor. Yol koşullarına göre çekiş modu değişebiliyor. Kuru yol yüzeylerinde %100'e yakın önden çekiş kullanılarak yakıt tasarrufu yapılıyor, ıslak ya da buzlu yollarda ise tork dağılımı ön ve arka aksa %50'şer olacak şekilde ayarlanıyor.

 

AFL LED farlar ve yeni nesil Opel Eye ön kamera güvenliği arttırıyor

Dört çekişli sürüş sistemine ek olarak, Opel mühendisleri bir kez daha Opel'in inovatif teknolojileri geniş kitlelere ulaştırma stratejisini uyumlanabilir LED farlar (Adaptive Forward Lighting LED) ile hayata geçirmişler. Yeni AFL LED ssitemi farların aydınlatma örüntülerini otomatik olarak sürüş koşullarına uyumluyor, böylece olabilecek en iyi aydınlatma performansı yoldaki diğer kullanıcıları rahatsız etmeden sağlanıyor. 9 farklı tipte şehir ışıkları, taşra ışıkları, turist modu, viraj ve sollama fonksiyonu gibi farklı fonksiyonlar ve aydınlatma örüntüleri sunuluyor. LED sistemi önceki BiXenon AFL farların yerini alıyor. LED, objelerin gerçek renklerini görmeyi sağlayan bir aydınlatma performansı sunuyor, bu da görsel bir konfor sağlıyor. Ek olarak, lamba modülünde makanik operasyon olmadığı için daha hızlı ve daha doğru bir tepki sunuluyor, ayrıca sistem zamanla aşınmaya karşı daha dayanıklı.

Yeni Opel Eye ön kamera ise daha yüksek çözünürlük ve arttırılmış görüntü işleme gücü ile AFL LED aydınlatma sisteminin uzun ışık asistanı dahil desteklediği tüm fonksiyonlara olumlu etki ediyor. Geliştirilmiş kamera ve opsiyonel navigasyon desteği, ayrıca geliştirilmiş trafik işaretleri asistanı Mokka X'in tespit oranını daha da yükseltiyor. Takip mesafesi sinyali (FDI) ön kamerayı kullanarak öndeki araçları tespit ediyor, ön çarpışma uyarısı da yansıtmalı LED görüntülü uyarı ile geliştirilmiş. Otomobil ile öndeki araç arasındaki mesafe çok yakınlaşırsa kırmızı LED ışıklar ön cama yansıyarak uyarı veriyor. Ek olarak, sesli uyarı da sürücüyü fren yapması için uyarıyor. Şeritten ayrılma uyarısı ise istemsiz şekilde şerit terk edildiğinde saatte 60 km üzeri hızlarda otomatik aktive oluyor ve sürücüyü sesli oalrak ve yönetim panelinden görüntülü olarak uyarıyor.

 

Segmentinin en konforlu ve bağlantı özellikleri en gelişmiş otomobili

Tıpkı yeni Opel Astra gibi, Mokka X de Opel OnStar hizmetleri ile geliyor. Ek olarak yeni nesil IntelliLink multimedya sisteminin iki versiyonu da Mokka X'te çıkış yapıyor. IntelliLink akıllı telefonlar dünyasını Apple CarPlay ve Android Auto desteği ile otomobile taşıyor.

 

Yarı kompakt SUV segmentinin en iyi bağlantı özelliklerine sahip otomobili olmasının yanı sıra Mokka X ayrıca en konforlu otomobillerden birisi. Opel modellerinin çoğu gibi, AGR (sağlıklı sırtlar kampanyası) tarafından test edilmiş ve sertifikalandırılmış ergonomik koltuklar segmentinde benzersiz. Bu koltuklarla uzun yolculuklar yol koşulları ne olursa olsun çok daha keyifli ve konforlu hale geliyor.

 

Mokka X'in bir konfor özelliği de anahtarsız açılış ve başlatma. Sürücünün arabayı açmak ya da kilitlemek için aktif olarak anahtardaki bir düğmeye basması gerekmiyor. Arabanın içine girmek ya da bagajı açmak için kapı tutacaklarındaki ufak bir düğmeyi kullanmak yeterli oluyor. Otomobilin başlatma arayüzü de yine anahtarsız.

 

Yeni tasarım, zengin motor serisi, kanıtlanmış ve üstün off-road yetenekleri, olağanüstü bağlanabilirlik teknolojileri ve olağanüstü konfor özellikleri ile yeni Mokka X “Yılın 4x4 Otomobili” ve “Yılın Şirket Otomobili” ödüllerine sahip selefinin başarısını daha da öteye geçirecek gibi görünüyor.

Son Güncelleme : 04 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo