Yeni VW Tiguan Ailesi Onaylandı

Ototeknikveri     05 Şubat 2016 03:19

Volkswagen yeni Tiguan modelleri ailesi ile ilgili planlarını onayladı. 2007'de çıkan modelin ilk nesli büyük başarı göstermiş, dünya çapında 2.6 milyondan fazla satılmıştı.

Yeni VW Tiguan Ailesi Onaylandı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu hafta İsveç'te yeni Tiguan'la ilgili ilk basın açıklamalarında konuşan VW Kompakt Otomobil Serisi Sorumlusu Jochen Böhle, üç yeni Tiguan modelinin geliştirilmesinde aşama kaydedildiğini belirtti. İkinci nesil seride standart aks açıklığına sahip model ilk kez Frankfurt Motor Show'da geçen yıl tanıtıldı ve Mayıs'ta piyasaya çıkması planlanıyor. Bu modeli 2017'de yeni bir uzun aks aralıklı ve yedi koltuklu versiyon takip edecek. Stil odaklı coupe versiyonun ise 2018'de bayilere ulaşması bekleniyor. Üç yeni Tiguan modelinin üçü de Volkswagen'in MQB A2 platformunu kullanacak ve müşterilere önden çekiş ya da dört çekişli sürüş sistemi seçme şansı sunulacak. Standart model ve yeni coupe versiyonu aynı 2681 mm aks açıklığına sahip. Uzun aks aralığına sahip modelde ise aks açıklığı 2791 mm.

 

Jochen Böhle açıklamasının devamında Tiguan'ın artık Volkswagen'in bir alt markası haline geldiğini, ileriki yıllarda yeni Tiguan modelleri gelmeye devam edeceğini de belirtti. Böhle VW'nin aslında iki yeni Tiguan modeli planladığını, coupe versiyonun planlara sonradan dahil olduğunu aktardı. Açıklamada uzun aks açıklığına sahip versiyon Çin ve Meksika'da üretileceği ve bu versiyonun Avrupa piyasasına çıkıp çıkmayacağının henüz netleşmediği de ifade edildi.

 

Böhle'nin değindiği bir konu da VW CEO'su Herbert Diess'in coupe versiyona verdiği destek oldu. Planlarda olmayan coupe projesi Diess'in özel isteği ile eklenmiş.

 

Standart Tiguan modeline bir R versiyonunun gelme ihtimali ile ilgili soruya ise Böhle bu versiyonun Tiguan değil yeni coupe serisinde yer verileceğini söyleyerek cevap verdi.

 

Tiguan serisini genişletme planları Skoda ve Seat SUV modellerinin de temelini oluşturdu. Bunun meyvelerini ise önümüzdeki günlerde Kodiaq ve Ateca modelleri ile göreceğiz.

 

Ayrıca, üç Tiguan modeline CrossBlue konseptinin üretim versiyonu da katılacak. 5 metrenin üzerindeki uzunluğu ve yedi koltuğu ile CrossBlue üretim versiyonu Volkswagen'in ABD'deki Chattanooga fabrikasında üretilecek. Modelin temelinde MQB B platformu bulunacak (Passat'da da kullanılıyor). Modelin Avrupa'da satılması planlanmıyor ancak ABD, Çin ve bazı başka piyasalarda satılacak.

Son Güncelleme : 05 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo