Yeni Citroen SpaceTourer 2016 Cenevre'de

Ototeknikveri     05 Şubat 2016 04:11

Citroen yeni SpaceTourer modelini 2016 Cenevre Motor Show'da tanıtacağını duyurdu. Üç farklı gövde stiline sahip model bu yıl içinde satışa çıkacak.

Yeni Citroen SpaceTourer 2016 Cenevre'de
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

SpaceTourer, Citroen'in Toyota ve Peugeot ile birlikte geliştirdiği hafif ticari modeli olarak Mart ayında yapılacak Cenevre Otomobil Fuarı'nda resmi olarak tanıtılacak. Citroen'in, C4 Picasso'da da kullandığı EMP2 modüler platformunda yükselen SpaceTourer, 4.6 metre ile 5.3 metre arası uzunluklarda üç farklı versiyonla, beş, yedi, sekiz ya da dokuz koltuklu olarak sunulacak. Citroen, yeni platformun ikinci ve üçüncü sıra koltuklarda geniş bacak boşluğuna sahip olduğunu ve en arka koltuklara rahatça geçilebildiğini belirtiyor. SpaceTourer ile birlikte iki donanım seviyesi gelecek: Feel ve Business. Feel özellikle aileleri hedefliyor, Business ise filo kuracak firmalar ve taksi firmalarına yönelik.

 

SpaceTourer 1.6 litre BlueHDI dizel motorlar ve AdBlue emisyon teknolojisine sahip olacak. Güç çıkışları 95 hp ile 180 hp arasında değişecek. En verimli motor 115 hp güç çıkışında olacak, start/stop özelliği ile 133 g/km CO2 emisyonu ve 4.25 l/100 km yakıt tüketimi değerleri sunacak.

 

SpaceTourer güvenlik sistemleriyle halihazırda Euro NCAP'ten beş yıldızlı nota sahip. Bu sistemler arasında şeritten ayrılma uyarısından aktif seyir kontrolüne, çarpışma uyarısı ve aktif güvenlik frenine pek çok özellik bulunuyor.

 

Modeldeki yeni teknolojilerden birisi de, sektörde bir ilk olan, eller serbest şekilde açılabilen elektrikli sürgülü kapılar. Kapıyı açmak için ayağınızı kapının altına doğru hafifçe sallamanız yeterli oluyor. Apple CarPlay ve MirrorLink özellikleri ile 7 inç dokunmatik tablet stili ekran, Park Asistanı ve ön cama yansıtılan özel sürücü ekranı modelin opsiyonel özellikleri arasında.  

Son Güncelleme : 05 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo