Volkswagen'in Yeni 1.5 litre Motorlarının Tarihleri Belirginleşiyor

Ototeknikveri     05 Şubat 2016 04:36

Yeni 1.5 litre TSI benzinli ve TDI dizel motorlar VW Golf ve Skoda Octavia gibi modellerde mevcut 1.4 ve 1.6 motorların yerini alacak.

Volkswagen'in Yeni 1.5 litre Motorlarının Tarihleri Belirginleşiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen önümüzdeki bir kaç yıl içinde dört silindirli benzinli ve dizel motorlardan oluşan bir seri çıkartacak. Bu seri mevcut 1.4 litre ve 1.6 litre motorların yerini alacak. Yeni ve daha verimli motorlar 2020 yılında yürürlüğe girecek daha da katı emisyon standartlarına uyum sağlayacak şekilde geliştirildi. 1.5 litre turboşarjlı benzinli motor, VW Golf ve Skoda Octavia gibi modellerde görev alan turboşarjlı 1.4 TSI motorun yerini alacak. Yeni motor ise ilk çıkışını bu yıl içinde makyajlanmış Mk7 Golf ile yapacak. Yeni 1.5 dizel, Volkswagen Grubu'nun eski 1.6 motorunun yerini alacak. Bu motorun çıkışı benzinli motorun çıkışından yaklaşık bir yıl sonraya zamanlandı. Motorun ilk yer alacağı model 2017'de makyajlı Audi A3 olacak. Bu motorun Mk7 Golf'de sunulması beklenmiyor, bunun yerine Mk8'de yer alacak.

 

Volkswagen'den adını vermek istemeyen üst düzey bir kaynak yeni motorlar hakkında şu bilgiyi verdi: “Motorlar tamamen yeni ancak boyutları şu anki motorlara oldukça benzer, bu sayede mevcut modellere ya da makyajlı modellere kolayca uygulanabilecekler. Golf ve A3 gibi modellerde kullanımları çok basit olacak”.

 

Golf Mk8 2018'e kadar piyasada olmayacak ancak yeni 1.5 litre benzinli ve dizel motorların yanı sıra, hatchback modelin 35 – 70 kg arası ağırlık kaybetmesini, şu ankinden daha alçak ve daha geniş olmasını bekleyebiliriz.

Son Güncelleme : 05 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo