Mercedes Yüksek Emisyon İddialarını Yalanladı

Ototeknikveri     05 Şubat 2016 05:14

Volkswagen'de yaşanan skandalın ardından, Mercedes tarafına yöneltilen yüksek emisyon iddialarını yalanladı.

Mercedes Yüksek Emisyon İddialarını Yalanladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Gerçek sürüş koşulları testleri Mercedes C Serisi C220 BlueTec motorun yasal limitlerin 40 katı daha fazla Nox emisyonu saldığını ortaya koydu. Mercedes gerçek sürüş koşulları testlerinin yasal prosedürleri yansıtmadığını, testteki düşük ortam ısısının sonuçları etkilediğini iddia ediyor.Testler TNO adlı Hollandalı bilim kuruluşu tarafından Hollanda Çevre Bakanlığı için yapıldı. Mercedes sonuçlardaki tutarsızlığın EGR soğutucusunu koruyan egzoz gazı resirkülasyonu (EGR) sürecinin 5 – 7 derece arası sıcaklıklarda farklı çalışmasından kaynaklandığını iddia ediyor. Yasal laboratuar testlerinde otomobiller 22 derece ortam sıcaklığında test ediliyor. Mercedes yaptığı uygulamanın tamamen yasal olduğunu, egzoz gazı son işleminin 160 bin kilometreye kadar tam fonksiyonellikte sağlanabilmesi için gerekli olduğunu savunuyor. Öte yandan, firmayı eleştiren kesimler sistemin yasallığını kabul etseler de böyle bir cihazın düşük ısılarda çevreye çok zarar verdiği için yasaklanması gerektiğini belirtiyorlar.

 

Mercedes'in açıklamasında “Daimler AG bir kez daha manipülasyon iddialarını reddetmektedir. Mercedes-Benz araçları yürürlükteki ulusal yasal düzenlemelere tam uyumludur. Laboratuar testleri ile gerçek sürüş koşulları testleri arasındaki farklar manipülasyon iddiaları ile açıklanamaz. Araçlarımızda defeat device benzeri bir cihaz ya da egzoz gazı arıtmasını kısıtlayacak herhangi başka bir manipülasyon yoktur. Mercedes-Benz araçlarında aracın test esnasında farklı davranmasını sağlayan herhangi bir fonksiyon bulunmaz”.

 

İddiaların bir sonucu olarak, Deutcshe Umwelt Hilfe adlı bir sivil toplum kuruluşu Almanya'nın Federal Motorlu Ulaşım Kurumu'na (KBA) çağrı yaptı ve tüm dizel C Serisi modellerinin AB genelindeki tip onayını kaldırmasını ya da bu otomobillerin sıcaklığın 10 derece altına düştüğü tüm şehirlerde kullanılmasının yasaklanmasını istedi.

 

Tip onayı kaldırılırsa etkilenen otomobillerin tümü satıştan çekiliyor.

Son Güncelleme : 05 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo