Volkswagen Dünyanın En Ucuz Elektrikli Otomobilini Üretecek

Ototeknikveri     07 Şubat 2016 12:59

Volkswagen'in Tesla'ya rakip olacak yeni elektrikli otomobilinden son detaylar...

Volkswagen Dünyanın En Ucuz Elektrikli Otomobilini Üretecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dieselgate skandalı ile çalkalanan Volkswagen alternatif enerjili otomobillere yöneldi. Bu kapsamda, firma Tesla Model 3 ve Chevrolet Bolt'a rakip olacak bir elektrikli otomobil üzerinde çalışıyor. Yeni 48 volt yerleşik güç kaynağı kullanan model 300 km elektrikli sürüş mesafesi sunacak. Henüz ismi verilmeyen model yeni Volkswagen CEO'su Dr. Herbert Diess'in marka imajını düzeltmeye yönelik inovatif bir planının parçası. Dr. Diess dünyanın ilk yüksek hacimli tam elektrikli otomobilini piyasaya sürerek otomotiv dünyasına imzasını atmak istiyor. Model sekizinci nesil VW Golf'ün elektrikli versiyonu ile pek çok teknolojiyi paylaşacak ve düşük maliyetli olacak. Modelin bir sedan mı yoksa hatchback mi olacağı henüz belirsiz. Özgün bir stile sahip olacak araba e-Golf'ten daha uzun seyir menzili sunacak.

 

Yeni e-Golf ile aynı mimariyi paylaşacak -MEB mimarisi- olan ve sıfır emisyonlu pilli-elektrikli model 2018'de çıkması beklenen Golf 8'den daha da önce çıkabilir. Volkswagen şu an Golf 8, e-Golf ile yeni elektrikli model arasında bir öncelik tercihi yapmaya çalışıyor. Bu konuda ne karar alınacağı henüz belirsiz.

 

Elektrikli otomobillere vergi indirimi yapılmayan ve şarj istasyonlarının yetersiz olduğu bazı piyasalarda yeni modelin satışa çıkma olasılığı şu an düşük görünüyor. Öte yandan, alternatif enerjili araçların giderek daha popüler hale geldiğini düşünürsek, 2018 yılı itibariyle pek çok ülkede otomotiv sektöründe ve politik alanda elektrikli otomobiller ile ilgili gelişme yaşanması bekleniyor. 

Son Güncelleme : 07 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo