Seat Ateca SUV'lerin Durdurulamayan Büyümesinden Yararlanacak

Ototeknikveri     07 Şubat 2016 05:57

Neden bu kadar çok insan SUV'leri seviyor? Bu otomobiller müşterilerin kendilerini seçmesini sağlayan neye sahip? Uzmanlara göre, cevap insanların ihtiyaçlarındaki evrimde yatıyor.

Seat Ateca SUV'lerin Durdurulamayan Büyümesinden Yararlanacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fundació RACC’ın teknik yöneticisi Lluís Puerto “Otomobiller her zaman toplumun bir yansıması oldu” diyor. Bu fikre katılan ESADE stratejik planlama profesörü ve otomotiv sektöründe önemli bir uzaman olan Jordi Brunat'ın görüşleri ise şöyle: “Otomobiller insanların, kişiliklerinin, yaşam tarzlarının, alışkanlıklarının, finansal durumlarının, toplumsal görüşlerinin ve toplumla nasıl ilişkilendiklerinin bir uzantısı. Bu nedenle, toplumun ve otomobillerin evrimi her zaman el ele gitti”. 100 yılı aşkın tarihinde otomobil pek çok fonksiyona hizmet etti; ilk olarak olarak otomobiller bir statü sembolüydü, toplumun en üst katmanlarının ulaşım aracıydı. Yıllar içinde toplumda otomobillere talep arttı. Bugünlerde çok önem verilen güvenlik faktörünün yanı sıra önümüzdeki on yıl içinde otomobillerde bağlanabilirliğin önemi de giderek artacak, günlük hayatımızda vazgeçilmez hale gelen mobil servisler otomobillere her geçen gün daha fazla entegre olacak.

 

Yeni Seat Ateca'nın özellikleri ve resimleri için lütfen tıklayınız.

 

Yıllar içinde otomobil endüstrisi toplumun değişen ihtiyaçlarına uyum sağladı. Şu an kompakt SUV'ler çağında yaşıyoruz. Bütün ailenin ihtiyaçlarına cevap vermesi, hem şehiriçi hem de şehirlerarası yolculuklara uygun olması nedeniyle SUV segmenti önemini ve popülerliğini arttırıyor.

 

SEAT firması da bu fırsattan yararlanmak üzere segmente giriş yapıyor ve yıl ortasında ilk kompakt SUV modelini çıkartacak. SEAT ürün pazarlama departmanı yetkilisi Arantxa Alonso'ya göre bu tam da doğru zaman. Alonso “Leon ile olgun bir marka olduğumuzu ve teknoloji ve kalitesiyle öne çıkabilen otomobiller üretebildiğimizi kanıtladık.” diyor. Firma bu sayede kompakt SUV gibi yeni segmentlere girerek satışlarını arttırabilecek.

 

Alonso SUV müşterilerinin sağlam yapıdan gelen güvenlik hissini, modern tasarımı, kullanım esnekliğini ve iç kabinde sunulan genişliği sevdiklerini ifade ediyor. SUV müşterilerinin çoğunluğu 52 yaş ortalamasına sahip erkeklerden oluşuyor ancak kadınlar da bu tipteki otomobilleri giderek daha fazla beğeniyor ve tercih ediyorlar. SUV'lerdeki yüksek biniş pozisyonu kadınlara daha iyi güvenlik hissi veriyor ve şehiriçi trafik korkusunu gideriyor. Alonso'ya göre bu otomobillerde oturmak kadınlara bir kalenin içinde oturduklarını hissettiriyor.

 

SEAT'ın kullandığı verilere göre SUV satışları 2020 yılı itibariyle %25 büyüyecek. Bu da Batı Avrupa'da 1 milyon 550 bini aşkın SUV bulunması anlamına geliyor. Alonso bunu “Bu gelip geçici bir trend değil. SUV'ler buradalar ve burada olmaya devam edecekler” sözleriyle ifade ediyor.

Son Güncelleme : 11 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo