Ferrari GTC4 Lusso, FF'in yerini alıyor

Ototeknikveri     09 Şubat 2016 01:51

Dört tekerlekten çekişli Ferrari FF emekliye ayrılarak ve yerini GTC4 Lusso'ya bırakıyor.

Ferrari GTC4 Lusso, FF'in yerini alıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Aslında makyajlanmış bir FF diyebileceğimiz yeni GTC4 Lusso evrimsel bir tasarımla bazı kozmetik değişiklikler sunuyor ve böylece isim değişikliğinin hakkını vermeye çalışıyor. Dikkat çeken değişiklikler arasında yeniden tasarlanmış ön tampon ve entegre hava girişleri, arka hava girişleri, tavana monte spoyler ve çift yuvarlak arka farlar sayılabilir. Ferrari aynı zamanda arka difüzörü de yenilemiş ve kaportadaki tüm değişiklikler süper spor otomobilin aerodinamik verimliliğini arttırmaya katkı sağlamış. Aracın iç kabinine baktığımızda, GTC4 Lusso'nun Ferrari'nin en yeni multimedya sistemi ve 10.25 inç ekranına sahip olduğunu görüyoruz. Daha kompakt hava yastığı sayesinde direksiyon da küçültülmüş. Yeni düğmeler ve yeniden tasarlanmış bir Manettino kadran da anahtarı koymak için koltukların arasında konumlandırılmış girinti ile birlikte paketin parçası.

 

Daha da önemlisi, yeni 2016 Ferrari GTC4 Lusso'da 6.2 litre V12 motor 680 hp (507 kW) güç çıkışı ve 697 Nm tork ile geliyor. Bu değerler FF modelinde 651 hp (486 kW) ve 683 Nm şeklindeydi. İlave güç, sıfırdan saatte 100 km'ye çıkışı 3.4 saniyeye çekmiş oldu (öncekinden 0.3 saniye daha hızlı). Maksimum hız ise saatte 335 km.

 

Bu geliştirmelerin yanı sıra, GTC4 Lusso arkadan çekişli sürüş sistemiyle, elektronik diferansiyel ve amortisörlerle çalışan özel kayma kontrolüne de kavuştu. Ferrari'ye göre, bu teknoloji otomobilin karla kaplı ya da ıslak, kaygan yollarda dahi olağanüstü tork ile çalışmasını sağlıyor.

 

Ferrari GTC4Lusso Mart ayı başında Cenevre'de tanıtılacak ve muhtemelen yerini aldığı FF modelinden daha yükzek bir fiyat etiketine sahip olacak.

Son Güncelleme : 09 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo