Renault Çin'de %3.5 Pazar Payı Hedefliyor

Ototeknikveri     09 Şubat 2016 02:02

Renault patronu Carlos Ghosn firmasının yeni operasyonunun tam gaz ilerlediği Çin'de yıllık 735 bin adet otomobil satmayı hedefliyor.

Renault Çin'de %3.5 Pazar Payı Hedefliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fransız firma Renault, Çinli otomotiv süpergücü Dongfeng ile ortaklık kurdu ve geçen hafta bu ortaklığın meyvesi olarak yeni 150 bin kapasiteli üretim tesisi Çin'in Wuhan bölgesinde açıldı. Fabrika Çin piyasası için iki Renault logolu crossover üretecek ve SUV otomobillerdeki talep patlamasınan faydalanılacak. Çin'de crossover ve SUV piyasası geçen yıl 2014'e kıyasla %53 büyüdü. Renault, Çin'de ortaklık kuran ve üretim yapıp otomobil satan en büyük Avrupalı firmalardan birisi. Daha önce markanın Çin'deki yıllık satışı 25 binin altındaydı ve sadece ithalatla dönen bir operasyon nedeniyle ürünler ağır vergi yüklenmiş fiyatlarla satılıyordu.

 

Ghosn, Renault'nun Çin'de ne hızla büyüyeceğine dair kesin bir takvim vermese de firmasının ülkedeki otomobil piyasasında %3 – 3.5 pay edinmesini istediğini belirtti. Şu anda piyasada yıllık 21 milyon adet satış var, 2020 yılı itibariyle bunun 25 milyona çıkacağı öngörülüyor.

 

Yeni Wuhan fabrikası 300 bin otomobile kadar üretim yapacak şekilde büyüme potansiyeline sahip. İki crossover modelinin üretimi başlamak üzere, fabrika ayrıca Dongfeng adına Fluence temel alınarak geliştirilmiş iki elektrikli sedan üretecek.

Son Güncelleme : 09 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo