2016 Subaru XV'nin Özellikleri İngiltere'de Netleşti

Ototeknikveri     09 Şubat 2016 02:38

Subaru, XV crossover modelini 2016 için makyajladı. Motorlar, şasiler, iç kabin, dış cephe stili ve multimedya sisteminde yenilikler var.

2016 Subaru XV'nin Özellikleri İngiltere'de Netleşti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Subaru ülkemiz de dahil bir çok pazar için hafif güncellediği XV modelinin detaylarını İngiltere pazarı için duyurdu. Araçta yapılan tasarım değişiklikleri arasında yeni metal tonlu ön sis lambalarının çevresi ve yeni alt ön panjur ile tampon sayılabilir. Far kümelerindeki değişikliklerin yanı sıra model elmas kesim siyah ve gümüş alaşım jantlar da sunuyor. İki yeni boya rengi de eklenmiş. Arka kısımda pek değişiklik yok. LED arka lambalar ve bagaj kapağı spoyleri buradaki dikkat çeken az sayıdaki değişikliklerden. Subaru bu güncellemede dış cepheden çok iç kabindeki yeniliklere önem verdiğini belirtiyor. Şasi güncellemeleri XV'nin sürüş konforu ve yol tutuşunu geliştirecek. Dış cephedeki kısıtlı değişikliklere rağmen Subaru orijinal modelin ciddi oranda değiştireceğini iddia ediyor. Firma daha önce iç kabin ve şasi yükseltmeleri ile satışlarda artış yaşadığını hatırlatsada, markanın İngiltere gibi piyasalarda Nissan Qashqai ya da BMW X1 benzeri daha popüler rakiplerinin satış rakamlarına ulaşabilmesi için çok daha fazla çalışması gerekiyor. 

 

İç kabinde yeni direksiyon en çok dikkat çeken değişiklik. Daha fazla metal kullanımı önceki modeldeki siyah plastiklerin yerini almış. XV'ye sesli kontrol de eklenmiş, böylece navigasyon ve klima ayarları sesle yapılabiliyor. İphone kullanıcıları için tam bağlantı desteği de sunuluyor.

 

Motor güncellemeleri 2.0 litre motorun yakıt tüketimini iyileştirmiş. Subaru'nun Lineartronic CVT şanzımanı ile birlikte motor 6.4 l/100 km yakıt tüketiyor, CO2 emisyonu ise 151 g/km. 2.0 litre turbodizelin yakıt tüketimi ise 5.4 l/100 km. Emisyon değeri 5 g/km daha düşük; 141 g/km. XV model serisi için başka motor planlanmıyor.

 

Güncellenen XV, İngiltere'de 1 Mart'ta satışa çıkacak. Fiyatlar önceki model ile aynı olacak, buna rağmen daha kaliteli iç kabin materyalleri kullanılacak.

 

Subaru XV'nin varisini ise gelecek ay Cenevre Motor Show'da bir konseptle tanıtacak. Detaylar şu an belirsiz ve Subaru konseptin resmi tanıtımı ile ilgili daha fazla bilgi vermiyor.

 

2016 Subaru XV Türkiye'de;

Ülkemizde ise yeni Subaru XV, 114 hp güç üreten atmosferik 1.6 litre benzinli motor, otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi ile sunulmaya devam ediyor. Yeni Levorg'da görev alan 1.6 litrelik güçlü motor için beklentiler oluşsa da bu ünite XV'de henüz yer almıyor. Türkiye'de Subaru XV fiyatı, Comfort donanım seviyesi ile 83.990 TL, Elegance donanım seviyesi ile 94.990 TL ve Premium donanım seviyesi ile 101.990 TL olarak belirlenmiş. 

 

Ülkemiz pazarına sunulan güncellenmiş Subaru XV ile ilgili detayların önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Son Güncelleme : 09 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo