Mercedes, ABD'de 840 bin Otomobili Geri Çağırıyor

Ototeknikveri     11 Şubat 2016 04:08

Daimler, ABD'de Takata hava yastığına sahip 840 bin otomobili şişiricilerdeki sorun nedeniyle geri çağıracağını açıkladı. Söz konusu sorun firmanın 340 milyon euro tutarında ceza ile karşı karşıya kalmasına yol açabilir.

Mercedes, ABD'de 840 bin Otomobili Geri Çağırıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firmadan yapılan açıklamada geri çağırılacak araçların 705 bin adetinin Mercedes otomobiller, 136 bin adetinin ise Daimler kamyonetler olduğu belirtildi. Hangi modellerin geri çağırılacağı sorusuna ise net bir yanıt verilmedi. Geçen ay Takata firması 5.1 milyon şişiricinin arızalı olduğunu duyurdu. Aralık ayında 2006 model bir Ford Ranger otomobilde hava yastığının patlaması bir sürücünün hayatına mal olmuştu. Takata'nın şişiricileri aşırı güçle patlayabiliyor ve otomobilin yolcu kompartmanlarına metal şarapnel parçaları saçabiliyor. Bu patlamalarda dünya çapında 10 ölüm, ABD'de 100'den fazla yaralanma kaydedildi. Takata hava yastığı şişiricileri nedeniyle ABD'de 14 otomobil üreticisi şimdiye kadar 28 milyon hava yastığı için 24 milyon otomobili geri çağırdı.

 

Takata arızanın görüldüğü diğer otomobil markalarının Honda Motor, Volkswagen Grup ve Audi, Mazda Motor, American Honda Motor Co., BMW ve Saab firmalarına ait olduğunu bildirdi.

 

Honda, Takata'nın son açıklamasıyla ABD'deki 2.23 milyon otomobilini geri çağırdı. Ford 361 bin Ranger kamyoneti, Mazda ise 20 bin kadar 2004 – 2006 yılları arasına ait B serisi kamyoneti geri çağırdı.

 

Daimler zarar edecek

Daimler geri çağırmanın maliyetini 2015 mali yılı sonuçlarından düşeceğini açıkladı. Firmanın yıllık karı geri çağırmadan dolayı 8.7 milyar euro'ya düşecek. Grubun faiz ve vergi öncesi kazancı 13.2 milyar euro olacak.

 

Aralık ayında, ABD Ulusal Trafik Güvenlik İdaresi ABD otomotiv endüstrisinin en büyük ve karmaşık güvenlik geri çağırmalarından birisinin gözetiminde yetkililere yardımcı olması için eski bir Adalet Bakanlığı görevlisini atamıştı. ABD'li yetkililer Kasım ayında Takata'ya 70 milyon dolar ceza kesti. Tedarikçi firma hala ABD Adalet Bakanlığı tarafından soruşturma altında.

Son Güncelleme : 11 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo