SEAT 2017'ye kadar üç yeni model çıkartacak

Ototeknikveri     12 Şubat 2016 01:55

Ateca adlı yeni SUV modelini resmi olarak tanıtan SEAT, 2017 yılına kadar üç yeni modelini daha yollara çıkarmaya hazırlanıyor.

SEAT 2017'ye kadar üç yeni model çıkartacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

SEAT büyüme planının birinci etabını güncellenmiş Leon, yeni bir Ibiza ve Ateca SUV'nin altında konumlanacak ufak bir crossover SUV ile tamamlayacak. Piyasayı sallayacak üç yeni otomobil 2017 yılı sonuna kadar piyasada olacak. Ateca SUV'nin tanıtımında konuşan SEAT başkanı Luca de Meo, yakın gelecekte çıkartacakları yeni modellerden bahsetti ve bu konudaki söylentileri onayladı. Önümüzdeki aylarda tam olarak hangi otomobillerin çıkacağı henüz kesin değil ancak ilk önce makyajlı Leon'un gelmesi bekleniyor. Bunu biryıl içinde yeni Ibiza takip edebilir, hemen ardından ise sub-MQB platformu üzerine geliştirilecek küçük SUV bayilerde satışa çıkacak. Luca de Meo bunun bir SUV varyasyonu olacağını belirtiyor.

 

Yeni Ateca, Leon'un evrim geçirmiş hali gibi. Yeni modeller ise firmanın evrimsel tasarım dilinde daha da büyük bir sıçramayı yansıtacak. Üç otomobil SEAT'ın model atağının birinci etabını tamamlayacak. Daha büyük, yedi koltuklu bir SUV ise bu etap tamamlandıktan sonra çıkabilir.

 

Yeni Ateca'dan bahsetmişken, tasarım şefi Alejandro Mesonero bu otomobilin Leon'un ağabeyi gibi görüneceğini belirtiyor. Mesonero önümüzdeki 18 ay içinde güçlü değişikliklerle gündemde olacaklarını ifade ediyor. Mesonero “SEAT'ın yüzünü insanların zihnine kazımalıyız. Her yeni otomobil bizi merdivenin bir üst basamağına taşıyacak.” dedi.

 

Şirket başkanı Luca de Meo ise SEAT müşterilerinin elektrikli ve hibrit otomobiller için henüz hazır olmadıklarını düşündüğünden, mevcut benzinli ve dizel motorlardan memnun. Öte yandan, SEAT 2020 yılına kadar pilli elektrikli bir modelin fizibilite çalışmasını yürütmeye devam edecek. Luca de Meo'nun bu konudaki açıklaması şöyle: “En iyi çalışacak teknolojiyi seçmeliyiz ve müşterilerimiz bu teknoloji için para ödemeye hazır olmalı. Elektrikli teknolojilere yatırım yapmayan otomotiv markaları önümüzdeki beş – altı yıl içinde geride kalabilir. Bu yüzden biz de bu alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz”.

 

Yeni Ateca ile ilgili gelecek ay Cenevre Motor Show'da tanıtılması ile birlikte daha fazla ayrıntı gelecek. Fuarla birlikte SEAT'ın gelecek planları ile ilgili de daha fazla bilgiye sahip olacağız.

Son Güncelleme : 12 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo