BMW 7 Serisi'nde Hibrit Seçenek; 740e

Ototeknikveri     13 Şubat 2016 05:11

BMW'nin iPerformance alt markası 740e hibrit modeliyle açılış yapıyor. 7 Serisi'nin hibrit seçeneği olan 740e Cenevre Otomobil Fuarı'nda gün yüzüne çıkacak.

BMW 7 Serisi'nde Hibrit Seçenek; 740e
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW, 2016 Cenevre Otomobil Fuarı ile birlikte iPerformance markasının açılışını yapıyor. Yeni markanın ilk modeli 740e hibrit olacak. Model Mart ayı başında Cenevre Motor Show'da tanıtılacak. Markanın amiral gemisi 7 Serisi alt yapısında geliştirilen modelin hibrit sisteminde dört silindirli turboşarjlı benzinli motor ve elektrikli motor birarada bulunuyor. Sistemin toplam çıkış gücü 326 hp (240 kW). BMW modelin ortalama yakıt tüketiminin 100 kilometrede 2.1 litre olacağını belirtiyor. CO2 emisyonu ise kilometre başına 49 gram. İperformance 740e hibritin xDrive dört çekişli sürüş sistemine sahip bir versiyonu da olacak. Sistem yanmalı motor ile elektrikli motorun gücünü ön ve arka akslara dağıtıyor. Yeni plug-in hibrit lüks sedan hem standart hem de uzun aks açıklığı ile sunulacak. Yeni iPerformance model tasarımı Temmuz 2016'dan itibaren tüm BMW plug-in hibrit modellere uygulanacak. Bu yenilik BMWi'den BMW ana markasına pek çok teknoloji aktarılması anlamına geliyor. Aynı şekilde M Performance teknolojileri de BMW modellerine aktarılıyor.

 

iPerformance modellerinin ön tamponunda “i” logosu, ön panjurda ve tekerlek göbeğinde BMW i'den esinlenilen mavi aksanlar bulunacak. Müşteriler ayrıca BMW i 360° ELECTRIC ürünlerini ve hizmetlerini de kullanabilecek. Bunlar arasında evde şarj için i Wallbox, i Remote uygulaması ve ilave ConnectedDrive hizmetleri bulunuyor.

 

iPerformance serisi ilk başta X5 xDrive40e, 740Le, 330e ve 2 Series Active Tourer 225xe modellerinden oluşacak. Bir süre sonra yeni modeller de eklenecek.

Son Güncelleme : 14 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo