Hyundai IONIQ Hibrit Motor ve Sistem Özellikleri

Ototeknikveri     14 Şubat 2016 10:19

Hyundai'nin yeni hibrit modeli IONIQ motor teknolojileri ile dikkat çekiyor. Yeni Hyundai IONIQ, düşük tüketim ve başarılı performans değerlerine ulaşabiliyor.

Hyundai IONIQ Hibrit Motor ve Sistem Özellikleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Güç aktarım mekanizmaları: Verimli ve ultra düşük emisyonlu

Sürüş performansından ödün vermeden dünyanın en yüksek hibrit yakıt verimliliğini sağlamak üzere geliştirilmiş IONIQ Hibrit, yeni ve modele özel 1.6 GDI dört silindirli Kappa motor ile donatılmış. 1.6 GDI motor 5700 rpm'de 77 kW (105 PS) güç çıkışı ve 4000 rpm'de 147 Nm tork veriyor. Bu motor, 32 kW (43.5 PS) gücünde elektrikli motor ve yeni geliştirilmiş, çok verimli altı kademe çift kavramalı vites (6DCT) ile kombine edilmiş. Toplam maksimum çıkış gücü 5700 rpm'de 103.6 kW (141 PS), birinci vitesteki tork değeri 265 Nm, ikinci ve altıncı vitesler arasında 235 Nm. IONIQ Hibrit segmentteki tüm diğer hibrit elektrikli rakiplerini bu verimlilikle birlikte aynı zamanda sürüş keyfi, hızlı yanıt, çekici tasarım ve geniş kapsamlı, modern kullanım kolaylıkları ile geride bırakmayı hedefliyor.

 

Altı kademe çift debriyajlı vites

IONIQ Hybrid ve tak-çalıştır hibrit versiyonları altı kademe çift debriyajlı vites (6DCT) ile geliyor. Bu vites düşük sürtünmeli bilyeler ve düşük viskoziteli şanzıman yağı ile sınıfının en iyi güç transfer verimliliğini sunuyor. En yeni nesil şanzıman teknolojisini sunan IONIQ sürüş performansı ile mükemmel yakıt verimliliğini dengeliyor, bunu akıllıca ayarlanmış vites oranları ve sofistike vites geçiş stratejisi ile kombine ediyor, yumuşak vites geçişleri sağlıyor. Diğer hibrit otomobiller arasından sıyrılan sportif ve keyifli IONIQ, 6DCT vitesi sürücüye iyi bir sürüş deneyimi sunuyor ve en iyi etki için elektrikli teknolojiler ile yanmalı teknolojileri birarada kullanıyor.

 

Otomobilin yakıt verimliliği ve dinamik sürüş karakteristiklerini geliştiren bir başka özellik de sürücünün SPORT ya da ECO modlarından birisini seçebilmesi. SPORT fonksiyonu düşük vitesleri daha uzun süre tutuyor ve iki farklı enerji kaynağı kullanan motorlardan gelen gücü kombine ederek sürücüyü maksimum performans ile ödüllendiriyor. ECO modunda, 6DCT vites geçişini yakıt ekonomisi için optimize ediyor, sınıfında lider düzeyde yakıt ekonomisi için yüksek viteslere daha erken geçiyor.

 

Kompakt ve güçlü elektrikli motor

1.6 GDI motora 32 kW (43.5 PS) elektrikli motor eşlik ediyor. Bu motor aynı zamanda maksimum güçteyken sisteme 170 Nm ilave tork sağlıyor. Elektrikli motorla IONIQ Hibrit saatte 120 kilometreye kadar olan hızlarda sadece elektrik gücüyle sürülebiliyor, böylece verimlilik maksimize edilirken, CO2 emisyonları minimumda kalıyor.

 

Elektrik gücü kalıcı kalıcı mıknatıs senkronize bir motor tarafından üretiliyor ve özellikle dünya standartlarında en iyi verimlilik için geliştirilmiş. Bunu başarmak için motorun bazı kısımları ana bileşenlerin (elektrikli çelik levha) kalınlığı %10 kadar azaltılarak optimize edilmiş, dikdörtgen kesitli bakır kablo kullanılarak bakır kaybı azaltılmış. 

 

Lityum-iyon polimer pil

Hyundai Motor mühendisleri IONIQ Hibrit için geleneksel nikel-metal-hidrit piller yerine lityum-iyon pil kullanmayı tercih etmiş. Bu da daha düşük hafıza duyarlılığı, mükemmel şarj ve deşarj verimliliği ve olağanüstü maksimum güç çıkışı sağlıyor. Etkili boyutlandırma da göz önünde bulundurulmuş ve pil sistemi arka koltukların altında konumlandırılmış, böylece kabinde ve bagajda yer kaybı olmamış. 

 

Hibrit güç aktarım mekanizmaları bileşenlerinin tamamı çok kompakt ve verimli olmak üzere tasarlanmış. Hibrit teknolojisinin ilave ağırlığı da akıllıca çözümlerle minimuma indirgenmiş ve IONIQ'in verimliliği arttırılmış.

Son Güncelleme : 14 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo