Yeni 2017 MINI Countryman Şekilleniyor

Ototeknikveri     15 Şubat 2016 01:47

Daha büyük, daha geniş bir MINI Countryman crossover yıl sonuna kadar piyasada olacak.

Yeni 2017 MINI Countryman Şekilleniyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

MINI'nin serisinde yaptığı devrim tamamlanmak üzere. Countryman ilk kez 2010 yılında çıktı ve şu anda markanın ürün yelpazesindeki en eski modeli konumunda. Dolayısıyla yenilenme sırası onda. Yepyeni ikinci nesil crossover otomobilin prototipleri son testlerden geçerken kameralara yakalandı. Yeni modeli yıl sonuna doğru bayilerde yer almaya başlayacak. Countryman'in stilinde çok büyük bir değişiklik yaşanmayacak. Mini Countryman güncel haliyle hala çok sattığından ve ait olduğu segment popüler olmasından dolayı, radikal bir tasarım yaklaşımına gerek görülmemiş. Casus fotoğraflardan ön kısmın köşeli şeklini koruduğu ancak aracın diğer MINI'lerden daha kaslı bir görünüme sahip olduğu anlaşılıyor. Yan profil şu anki model ile çok benzer, sadece tavan çizgisi daha eğimli ve kemer kısımları daha iri. Güçlü görünümlü tekerlek bombeleri ve alt gövde kaplaması yeni modele crossover çekiciliğini kazandırıyor.

Yeni Countryman'deki en büyük ve en göze çarpan özelliklerden birisi boyutunun büyümesi. Bu da MINI hatch ve Clubman'de de kullanılan UKL1 platformuna geçişten kaynaklanıyor. Otomobilin uzunluğu daha uzun aks açıklığı sayesinde 4.2 metreye yaklaşacak. Bu da özellikle arkaya doğru daha geniş bir iç kabin anlamına geliyor. MINI serisini yedi modelden beş modele düşürdü ve bu beş modeli birbirinden daha farklı hale getirdi, yeni Countryman de bu değişikliğin bir parçası.

Yeni Countryman, Clubman ve hatch ile aynı üç ve dört silindirli benzinli ve dizel motorlar ile gelecek. Giriş seviyesi Cooper üç silindirli 1.5 litre turbo, Cooper S dört silindirli 2.0 litre turbo, en üst seviye John Cooper Works ise yine aynı motorla 228 hp çıkış gücü ile gelecek.

MINI ayrıca ana firması BMW'nin plug-in hibrit teknolojisini de kullanma şansına sahip. BMW 2 Serisi Active Tourer PHEV ve yeni çıkacak X1 plug-in hibrit de UKL1 platformu üzerine inşa edilmiş ve yeni Mini Countryman'de görev alması muhtemel teknolojiler.

Son Güncelleme : 15 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo