Seat Ateca Cupra SUV'a Hazırlık

Ototeknikveri     15 Şubat 2016 05:31

Seat'ın yeni Ateca SUV serisi Cupra performans versiyonunun eklenmesi ile büyüyebilir.

Seat Ateca Cupra SUV'a Hazırlık
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Seat patronları yeni Ateca SUV'nin bir Cupra versiyonunu çıkartmanın fizibilitesini değerlendiriyorlar. Markanın yeni crossover modelinin yüksek performanslı bir versiyonu eğer Seat başkanı Luca de Meo yeşil ışık yakarsa mümkün olabilecek. Yeni Ateca'nın piyasaya çıkış etkinliğinde konuşan Luca de Meo “Şu an bunun getirileri ve götürüleri ne olur diye tartışıyoruz. Oldukça yaratıcıyız. Pek çok şey yapabiliriz. Somut adımları sırayla atmamız gerekiyor” dedi. Piyasaya ilk çıkışta en güçlü Ateca 2.0 litre dizel (190 hp) motora sahip olacak. Şu anki Leon Cupra 290 hp'ye kadar çıkan benzinli motor seçenekleri ile geliyor. De Meo Ateca'da daha çevre dostu motorlar için yer olduğunu itiraf ediyor ancak yeni Cupra modellerinde kısıntıya gitme planları olmadığını belirterek “FR ve Cupra devam edecek. Ekibin bunu özenle hazırlamasına yardımcı olacağım” diyor.

 

Geçen yıl VW Grubu'nun yeni dizel motorlarının Seat'ın yüksek performanslı modellerinde yer alacağı haberleri çıkmıştı. Yeni Volkswagen Tiguan (Ateca ile aynı aks açıklığını paylaşıyor) Passat'dan 240 hp bi-turbo dizel motoru alacak. Bu da Seat SUV'de benzer bir motorun kullanılmasını formaliteden biraz daha öte bir şey yapıyor.

 

Bu 2.0 litre BiTDI motorla donatılan bir Seat Ateca sıfırdan saatte 100 km hıza yedi saniyeden daha kısa sürede çıkabilir ve maksimum 225 km hız yapabilir. Bu da bu motoru özel Cupra serisi için çok uygun yapıyor. Esnek MQB platformu ile aynı zamanda Seat'ın ilk dört çekişli Cupra otomobilini de görebiliriz.

 

Yarış tipi bir SUV fikrinden heyecan duyan tek kişi şirketin başkanı Meo da değil. Tasarım şefi Alejandro Mesonero da seriyi büyütmek için çalıştıklarını vurguluyor.

Son Güncelleme : 15 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo