YENİ SEAT LEON SC TÜRKİYE FİYATI

Ototeknikveri     26 Haziran 2013 12:06

Yeni Seat Leon\'un SC versiyonu ülkemizde satışa sunuldu

YENİ SEAT LEON SC TÜRKİYE FİYATI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Seat Leon SC yeni görünümü ve güçlü performans özellikleri ile ülkemizde de yollara çıkıyor. Yeni Leon SC kendine özgü tasarımı, gelişmiş teknolojisi ve dinamik kullanımı ile sürüş keyfini üst seviyeye çıkartmayı hedefliyor. 5 kapılı standart Leon ile aynı alt yapıya sahip araç 4230mm'lik uzunluğa sahip. 5 kapılı Leon'un 2635 mm'lik dingil mesafesine karşın Leon SC, 2600 mm'lik dingil mesafesine sahip. Tek bir düğme ile bilgi-eğlence sistemi harekete geçirilebilen Leon SC, eğlence, estetik ve ataklığın kombinasyonunu bir otomobilde sunuyor.  
 
Dış Dizayn;
Keskin köşeleri ve dinamik kıvrımlara sahip Leon SC hafif yapısı, ince oranları ve trapez ızgarası ile sportif bir duruşa sahip. 3 kapılı bir coupe olarak tasarlandığından tamamen kendine özgü olan Leon SC'de opsiyonel sunulan LED farlar, yolu sürücünün gözlerinizi yormayan hoş bir ışıkla aydınlatıyor. Dikkat çekici renk kartelasına sahip olan Leon SC Emocion kırmızısı ve Technic grisi renkleri ile gece ve gündüz dikkat çekmeyi başarıyor. Opsiyonel olarak sunulan sunroof iç mekana ferahlık katarken, 16 inçten 18 inçe kadar değişen jant seçenekleri Leon SC'yi daha sportif ve çekici kılıyor. 
 
İç Mekan - Multimedya;
Yeni Leon SC'nin işçiliği ve kalitesi başarılı seviyede olan iç mekanında, kumaş, deri ve Alcantara olmak üzere üç malzeme ile kişiselleştirebilme imkanı sunuyor. İsteğe bağlı olarak spor veya standart koltuk seçenekleri sunan Leon SC'nin standart koltukların yüksekliği ve bel desteği ayarlanarak en uygun sürüş konumunu ayarlamaya imkan sunarken, spor koltuklar daha güçlü yan desteklere sahip olmalarıyla öne çıkıyor. Deri direksiyon ve alüminyum kapı eşiği sportifliğe katkı sağlarken ön kol dayama, uzun yolculuklarda sağ kolun dinlendirebilmesine imkan tanıyor.  Seat’ın dokunmatik ekranlı opsiyonel navigasyon sistemi, dokunmatik bir pano ve kullanımı kolay bir arabirimle sözlü olarak bile kontrol edilebiliyor. Yol bilgisayarı yolculuk ile ilgili tüm önemli bilgileri gösterirken sistem, akıllı telefonlara kablosuz bağlanarak müzik listelerine erişimi mümkün kılıyor. iPod, USB, SD kart, Bluetooth, CD ve MP3/MP4 için AUX-IN uyumlu bu sistem opsiyonel 10 hoparlörlü ses sistemi ile müzik kalitesini yukarılara taşıyor. 
 
Sürüş-Güvenlik;
Direksiyon ve süspansiyon sistemlerinin ayarı, atak ve hassas sürüşler için ayarlanan Leon SC daha sportif ve güvenli sürüşlere olanak veriyor. Leon SC'de otomobil kullanmayı daha değişken ve duygusal yapan bir yazılım ile direksiyon ve gaz pedalının tepkimesi kişiselleştirilebiliyor. Ayrıca bu sayede iç mekanın aydınlatması da spor modda kırmızı renk normal modda beyaz renk olarak değiştirilebiliyor. Güvenliğinde ön plana alındığı Len SC sürücünün yorgunluk durumunu inceler. Bu özellik, sürücünün davranışlarını izler ve değişiklikleri belirler. Bir yorgunluk belirtisi olduğunda mola verilmesini öneren bir uyarıda bulunur.İkincil çarpışma freni ise bir çarpışma durumunda otomobili frenleyerek, aracın istemsiz hareketlerini engeller. Böylece başka bir çarpışma, hasar veya yaralanmayı önlemeye yardımcı olur.
 
Donanım;
Yeni Leon SC için Style ve FR olmak üzere iki donanım seçeneği mevcut. Yeni SEAT Leon SC Style'da Bluetooth, hız sabitleme sistemi ve 16 inçlik alüminyum alaşım jantlar dikkat çeken standart özellikler olurken deri veya Alcantara koltuklar, Seat ses sistemi, navigasyon sistemi, 17” alaşım jantlar ve elektrikli panoramik sunroof opsiyonel olarak tercih edilebiliyor. Daha sportif vurgularıyla öne çıkan FR donanım seviyesinde ise dikkat çekici FR logosu, bal peteği panjur, hassas konfigürasyonlu spor süspansiyon, 17 inçlik alaşım jantlar, Climatronic klima sistemi, Seat sürüş profili ve LED arka stop lambaları standart olarak yer alıyor. On hoparlörlü ses sistemi, Full LED farlar ve akıllı navigasyon sistemi FR donnaım seviyesinde opsiyon olarak yer alıyor. 
 
Motor-Şanzıman;
Seat Leon SC'de biri dizel olmak üzere üç farklı motor seçeneği sunuluyor. Benzinli seçenekler 105 hp'lik 1.2 TSI ve 140 hp'lik 1.4 TSI motorlarda oluşurken dizel seçenek 105 hp'lik 1.6 TDI'dan meydana geliyor. Tüm motorlarda Start/Stop sistemi standart olarak sunulurken, 1.2 TSI ve 1.6 TDI sadece DSG şanzıman ile 1.4 TSI ise sadece manuel şanzıman ile sunuluyor. Hızlı şekilde tepki veren DSG adı verilen çift kavramalı şanzıman, eller direksiyondan çekilmeden ve dikkat dağılmadan aracın kontrol edilmesini sağlıyor. Yakıt tüketim değerleriyle dikkat çeken Leon SC'nin 1.2 TSI versiyonu ortalama 4.8 litre yakıta ihtiyaç duyuyor. 1.4 TSI motora sahip Leon SC, 5.2 litre yakıtla yetinirken, 1.6 TDI versiyon 3.9 litre yakıt tüketim değeriyle öne çıkıyor. 1.2 TSI DSG ve 1.6 TDI DSG versiyonları sadece Style donanım seviyesiyle satılırken, 1.4 TSI sadece FR donanım paketiyle sunuluyor.
 
Fiyat;
1.2 TSI 105 HP STYLE DSG S&S  = 48.750
1.4 TSI 140 HP FR S&S               = 49.650
1.6 TDI 105 HP STYLE DSG S&S = 55.750

Seat Leon SC resim galerisi için lütfen tıklayınız.

Seat Leon SC videosu için lütfen tıklayınız.

Son Güncelleme : 26 Haziran 2013

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo