Kia, Nissan Juke ve Renault Captur'u Hedef Alıyor

Ototeknikveri     18 Şubat 2016 02:20

Koreli üretici SUV serisini büyütmeye karar verdi. Kia, Sportage ve Sorento'nun yanı sıra küçük bir modeli daha SUV ailesine ekleyecek.

Kia, Nissan Juke ve Renault Captur'u Hedef Alıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kia iki yıl içinde kompakt bir SUV çıkartacak. Markanın Sportage modelinin altında konumlanacak bu küçük SUV, 2018'e kadar çıkartılması planlanan dokuz yeni modelden birisi olacak. Kia'nın Avrupa pazarlama direktörü Artur Martins, yaptığı açıklamada küçük SUV'nin Nissan Juke ve Renault Captur gibi modellere rakip olacağını ve iki yıl içinde yollara çıkacağını onayladı. Yeni Optima SportsWagon ve Niro hibritin Avrupa tanıtımında konuşan Martins “SUV serisini daha alt segmentlerle büyütecek potansiyel var. Bu model bizim için mantıklı ve maksimum iki yıl içinde piyasaya çıkartacağız” dedi. B segmenti SUV muhtemelen gelecek yıl çıkması planlanan yeni nesil Rio ile aynı platforma sahip olacak.

 

İki model de Kia'nın yeni model atağının bir parçası. Bu model atağı ile 2018'e kadar dokuz yeni model piyasaya sürülecek, aralarında şu anki modellerin yerini alacak yeni otomobillerin yanı sıra mevcut modellerin farklı versiyonları da olacak. Bu süreç yeni Sportage ve Optima ile başladı ve yeni tanıtılan Optima SportsWagon ve Niro ile devam edecek.

 

Martins aynı zamanda Kia'nın olumlu tepkiler alan GT konseptinin üretim versiyonunu çıkacak dokuz yeni modelden birisi olarak hayata geçirmeyi istediğini de onayladı. Martins Kia'nın yeni modelin görenleri kendine aşık edecek şıklıkta, sürüşü, biniş konforu ve yol tutuşu iyi, motoru güçlü bir model olmasını hedeflediğini de belirtti. Modelde performans kadar konfor ve estetiğe de önem verilecek.

 

Kia küçük SUV'ler üretme arzusunu şu anki üretim modeli Niro ile alakası olmayan ancak aynı ismi taşıyan Niro konsepti ile belli etmişti. Bu konsept 2013'te Frankfurt Motor Show'da tanıtılmıştı.

 

Kia aynı zamanda Telluride konseptinden esinlenen bir büyük SUV üretmeyi de planlıyor. Telluride Ocak ayında Detroit Motor Show'da tanıtılmıştı.

 

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Chicago Otomobil Fuarı'nda konuşan Kia Motors Amerika CEO'su Michael Sprague ise Kia bir konsept çıkarttığında bunun gelecek yeni modeller ile ilgili çok güçlü işaretler verdiğini belirtti. Sprague “Bu konseptler insanlara büyük SUV alanında nasıl bir fırsat gördüğümüzü yansıtıyor” dedi.  

Son Güncelleme : 18 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo