Yeni Kia Niro hibrit crossover Avrupa'da

Ototeknikveri     18 Şubat 2016 03:38

Yeni Kia Niro Avrupa çıkışını 1 Mart'ta 2016 Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı'nda yapacak. Yeni düşük emisyonlu hibrit crossover Niro, Kia'nın ilk özel ekolojik otomobil platformunu da müjdeliyor.

Yeni Kia Niro hibrit crossover Avrupa'da
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kia Niro geniş bir crossover otomobilin pratikliğini ve çekiciliğini sunacak, bunu yüksek yakıt verimliliği ve gelişmiş hibrit sistemle harmanlayacak. Mühendisliği tamamen hibrit odaklı gerçekleştirilen modelin çekici ve modern tasarımı ona muhafazakar stile sahip hibrit rakiplerine karşı güç kazandıracak. Niro'nun yeni platformu mevcut Kia modellerinden ayrı geliştirildi ve tamamen çevre duyarlılığına sahip teknolojiler ve yeni nesil güç aktarım mekanizmaları ile birlikte tasarlandı. Niro'nun hibrit sistemi 1.6 litre GDI (benzinli direkt enjeksiyon) motor, lityum-iyon polimer batarya paketi, 32 kW elektrikli motor ve altı kademe çift debriyajlı şanzımandan oluyor. Kia mühendisleri bu sistemle 89 g/km değerinin altında CO2 emisyonları hedefliyorlar.

 

Kia Motors Avrupa CEO'su Michael Cole yeni model ile ilgili şu yorumda bulunuyor: “Kia Niro alıcılara crossover pratikliği, şık ve modern bir stil ve maliyetleri düşüren, yeni ve verimli hibrit güç aktarım mekanizmalarının etkili bir karışımını sunacak. Niro piyasadaki düşük emisyonlu hibrit crossover ihtiyacını karşılayacak ve çok sayıda Avrupalı müşteriyi kendisine çekecek. Avrupa'da hibrit satışları son beş yılda iki katına çıktı. 2020 itibariyle Avrupa'da yıllık 700 bin satış öngörülüyor. Niro, Kia'nın alternatif yakıtlı otomobillere karşı bu büyüyen talebi karşılamasına imkan tanıyacak. Bu sayede 2020 yılı itibariyle ortalama filo yakıt verimliliğimizi 2014 değerlerine kıyasla %25 arttırmış olma hedefimizi yakalayabileceğiz”.

 

Hibrit piyasasında öne çıkan crossover stili

Kia'nın tasarım odaklı serisine yeni bir ilave olan Kia Niro yepyeni formu ile bir adım öne çıkıyor. Niro'nun stili Kia'nın ABD Kaliforniya ve Kore Namyang'taki tasarım merkezleri tarafından yaratıldı, pratiklik, estetik, aerodinamik bir gövde ve zarifçe şekillendirilmiş yüzeyler biraraya getirildi.

Aerodinamik, crossover esintili silueti, zarif yüzeyleri ve şık, modern hatları ile Niro hemen bir Kia olduğunu da belli ediyor. Yeni model Kia'nın “kaplan burnu” ön panjur stilinin en yeni versiyonuna sahip. Aynı zamanda markanın karakteristik C sütunu ve bir dizi markaya özgü tasarım özellikleri de modelde yerini buluyor.

 

Kompakt SUV şekline sahip Niro heybetli duruşu ile istikrar, sağlamlık ve düşük bir çekim merkezi sunuyor. Uzun kaput, kısa çıkıntılar, yükseltilmiş farlar ve yükselen omuz çizgisi Niro'nun atletik crossover duruşunu tamamlıyor ve piyasadaki diğer hibrit otomobillerin önüne geçiyor. Niro'nun silueti otomobilin arkasına doğru hafifçe inceliyor, yumuşak bir arka tavan spoyleri, yükseltilmiş arka lambalar ve geniş, karelere bölünmüş arka tampon ile buluşuyor. Cüretkar arka tekerlek bombeleri ile birlikte, tasarım daha da büyük bir görsel hacim kazanıyor.

 

Özellikle verimli aerodinamik performans için tasarlanan Niro'nun gövdesi 0.29 Cd gibi düşük bir hava sürtünme katsayısına sahip. Bu da onu pek çok hibrit rakibinden daha aerodinamik yapıyor. Kısmen uzun aks aralığı (2700 mm) ve kısa ön ve arka çıkıntılar (870 mm ve 785 mm), yolculara iç kabinde daha fazla alan sunuyor.

 

Kia Niro markanın model serisinde boyutları açısından da farklı bir yere sahip. Niro 4355 mm uzunluğunda, 1800 mm genişliğinde ve 1535 mm yüksekliğinde. Bu da onu yeni Kia Sportage'dan daha küçük, cee'd hatchback modelinden daha büyük yapıyor.

 

Avrupa için, Kia Niro yedi renk seçeneği ve 16 – 18 inç alaşım jant tasarımları ile sunulacak.  

Son Güncelleme : 18 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo