Kia'nın Yeşil Devriminde Yeni Aşama: Optima hibrit

Ototeknikveri     19 Şubat 2016 03:42

Kia yeşil otomobil devriminin yeni aşaması Kia Optima plug-in hibrit modelinin Avrupa tanıtımını 1 Mart'tan itibaren Cenevre Motor Show'da yapacak.

Kia'nın Yeşil Devriminde Yeni Aşama: Optima hibrit
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kia'nın ilk plug-in hibrit elektrikli otomobili yeni Optima plug-in hibrit modelini, bu yılın dördüncü çeyreğinde yollarda görebileceğiz. İnovatif hibrit sistemi Kia'nın D segmenti Optima serisine çok önemli bir ilave olacak. Bu sayede Koreli firma düşük emisyonlu otomobiller portfolyosunu genişletiyor. Yeni Optima önceki modellere kıyasla daha fazla pil kapasitesi ve daha uzun elektrikli sürüş mesafesi sunuyor. Sürücüler yeni Optima hibriti 53 kilometre boyunca sadece elektrik gücüyle kullanabiliyor. Sonrasında ise 2.0 litre GDI (benzinli direkt enjeksiyonlu) motor devreye giriyor. Kia'nın geliştirme ekibi 37 g/km kombine CO2 emisyon değeri hedeflemiş.

 

Kia Motor Avrupa CEO'su Michael Cole yeni model ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Hibrit satışları son beş yılda Avrupa'da iki katına çıktı. 2020 itibariyle yıllık 700 bin adet satış bekleniyor. Optima tak-çalıştır hibrit Kia'ya düşük emisyonlı otomobillere artan talebi karşılama şansı verecek ve 2020 hedefimizi yakalamamızda yardımcı olacak. 2020 hedefimiz ortalama filo yakıt verimliliğimizi 2014 değerlerinin en az %25 altına çekmiş olmak”.

Cole sözlerini şöyle sürdürdü: “Gelişmiş yeni plug-in hibrit güç aktarım mekanizmamız Optima'yı bireysel ya da filo müşterilerimiz için çok uygun hale getiriyor. Model çekici tasarım, harika sürüş deneyimi, düşük işletim maliyetleri ve minimal çevresel etkiyi biraraya getiriyor”.

 

Son nesil Kia Optima 2010 yılında piyasaya çıktığında Kia'nın tasarım odaklı dönüşümünü başlatmıştı. Yeni Optima ise bu dönüşümün bir sonraki safhasını temsil ediyor. Yeni plug-in hibrit model bir dizi yeni görsel gelişme sunuyor. Bu değişiklikler modeli diğer Optima modellerinden ayırıyor ve aynı zamanda aerodinamik verimliliği arttırıyor.

 

Yeni Optim plug-in hibrit bir dizi sezgisel sürüş yardımı teknolojisi ile güvenliği en üst düzeye çıakrtıyor ve verimli motor performansına da katkı sağlıyor.

 

53 kilometre elektrikli sürüş mesafesi ve 37 g/km CO2 emisyon hedefi

Optima plug-in hibrit gücünü 9.8 kWh lityum-polimer pil paketi ve 50 kW elektrikli motordan alıyor. Bu motorla araç 53 km sadece elektrik gücüyle gidebiliyor ve saatte 120 km hıza çıkabiliyor. Bu da Optima tak-çalıştır hibrit otomobili D segmentinde elektrikli sürüş mesafesinde liderler arasına sokuyor.

   

İnovatif güç aktarım mekanizmasının çekirdeğinde Kia'nın verimli 2.0 litre “Nu” dört silindirli GDI motor var. Benzinli motorun güç çıkışı 156 hp, tork değeri 189 Nm. Benzinli ve elektrikli motorlar birlikte şarj koruma modunda çalıştırılabiliyor. Otomobilin toplam çıkış gücü 6000 rpm'de 205 hp. Elektrikli motor gaz kısma komutlarına anında yanıt verebiliyor. Elektrik gücünün eklenmesiyle, plug-in hibrit otomobilin toplam tork değeri 2300 rpm'de 375 Nm'yi buluyor.

 

Vites ise yumuşak geçişli 6 kademe otomatik. Şanzımana monte edilmiş 50 kW elektrikli motor geleneksel tork konvertörünün de yerini alıyor.

 

Optima plug-in hibritin yeni nesil batarya sistemi öncekinden çok daha güçlü 9.8 kWh lityum-iyon polimer pil paketine sahip. Pilin basit yapısı ön aksta daha az yer kaplamasını, elektrik ve benzin gücünün ön tekerleklere daha doğrudan, minimal enerji transferi ile ve çevrim kaybı olmadan tedarik edilmesini sağlıyor.

 

Optima plug-in hibrit yüksek verimlilikli elektrik ve içten yanmalı benzinli motor gücünü kusursuz şekilde biraraya getiriyor, tutarlı bir şekilde yüksek performans sunuyor. Otomobil 9.4 saniyede sıfırdan saatte 100 km hıza çıkabilecek, bu da önceki nesile kıyasla 0.6 saniye daha hızlı.

 

Aracın CO2 emisyon değerinin ise 37 g/km (kombine, yeni Avrupa Sürüş Döngüsü'ne göre) olması bekleniyor.

 

Yüksek kapasiteli batarya paketinin kapladığı yere rağmen Optima plug-in hibrit 307 litre bagaj kapasitesi sunuyor. Batarya paketi arka koltuğun arkasına, lastik yuvasının içine gizlenmiş. Plug-in hibrit güç aktarım mekanizmasının eklenmesi mühendislerin daha küçük bir yakıt tankı kullanmasına da olanak veriyor. Yakıt tankı kapasitesi 65 litreden 55 litreye düşmüş.

 

Hemen fark edilen estetik ve aerodinamik geliştirmeler

Dış cephe profilinde, Optima plug-in hibrit bir Kia olarak anında tanınabiliyor, Optima ailesinin bir üyesi olduğunu da belli ediyor. Aynı zamanda model aerodinamik verimliliği arttıran bir dizi geliştirmeye sahip. Otomobilin yeni aktif hava flapı ızgarası açıldığında, Kia'nın tasarım ekibi hava sürtünme katsayısını 0.25 Cd'ye çekebilmişler (Optima sedan modelinde 0.27). Yeniden profillendirilen ön ve arka tamponlar, aerodinamik tasarım sayesinde otomobilin gövdesi üzerinde daha verimli hava akışı sağlıyor.

Optima plug-in hibrit modelini benzerlerinden ayıran bir özellik de arka tamponda, ön panjur çevresinde ve tekerlek bombelerinde temiz metalik mavi rengi ile özel krom trim ve “EcoPlugin” logoları. Şarj portu ise sürücü tarafındaki ön kanada entegre edilmiş.

 

İç kabinde Optima plug-in hibrit inovatif doğasını yansıtan bir dizi özelliğe sahip. Bunlar arasında yeni sürücü kontrol paneli sayılabilir. Panel hibrit sistemle ilgili örneğin pilin şarj durumu, sürüş stili, verimli sürüş önerileri gibi önemli bilgilendirmeleri gösteriyor.

Son Güncelleme : 19 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo