Kia'nın Yeni GT Spor Sedan Modeli 2017'de Çıkacak

Ototeknikveri     20 Şubat 2016 03:29

Kia 2017 yılında serinin en üst donanım seviyesini oluşturacak yeni bir spor sedan model piyasaya çıkartacak. Son fotoğraflarda yeni GT'nin görünümü hakkında fikir edinebiliyoruz.

Kia'nın Yeni GT Spor Sedan Modeli 2017'de Çıkacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Porsche Panamera stili dört kapılı aracın önizlemesi Kia GT konsepti ile 2011 yılında Frankfurt Motor Show'da sunulmuştu. Kia içerisinden kaynaklar üretim modelinin konsept ile oldukça benzer görüneceğini belirtiyor. Bayilere ulaştığında, araç Kia'nın kaplan burnu ön panjurunun şık bir versiyonuna ve ince LED farlara sahip olacak. Yeni yayınlanan illüstrasyonda tamponda dört LED sürüş ışığı görülüyor ve bunlar yeni çıkan Sportage SUV'deki lambalar ile benzer. Öte yandan, yeni GT'nin prototiplerinin bazılarında bu özelliğin olduğu, bazılarında olmadığı anlaşılıyor. Konseptin bazı agresif tasarım öğeleri, örneğin sıra dışı arkadan menteşeli arka kapılar ve ufak kanat aynaları üretim versiyonunda yumuşatılacak.

 

Yeni modelde kardeş marka Hyundai'nin lüks alt markası Genesis'den alınmış arkadan çekişli şasi ve yine aile içinden motorlar bulunması bekleniyor. Çin ve ABD piyasalarına yönelik otomobilde Kia'nın 272 hp 3.3 litre V6 ve 415 hp 5.0 litre V8 benzinli motorlarının sunulması muhtemel. 197 hp 2.2 litre dizel motor ise Avrupa'da hibrit sistem ile sunulabilir.

 

GT'nin prömiyerinin 2017 Detroit Motor Show'da yapılması ve aynı yılın ilerleyen dönemlerinde satışa çıkması bekleniyor. Bu tarihten önce yeni Optima'nın bir GT versiyonu bayilerde olacak. Yeni otomobil şimdiden Almanya'daki Nürburgring yarış pistinde test esnasında görüntülendi. Eski BMW M yöneticisi Albert Biermann projenin başında ve Almanya ile Kore arasında gidip gelerek şasi ve motor ile bizzat ilgileniyor.

 

Optima GT'nin kaputunun altında yeni 2.0 litre turboşarjlı motor 250 hp çıkış gücü ile yer alabilir. Bu da hakkında söylentiler çıkmaya başlayan yeni Ford Mondeo ST için çıtayı yükseltecektir. GT ve Optima GT, Cee'd GT ile buluştuğunda, Kia'nın yeni Rio modelinden SUV'lere, Sportage ve gelecek yılın yeni Nissan Juke rakibi süper mini SUV'sine diğer modellerinin de GT versiyonlarını hazırlaması muhtemel.  

Son Güncelleme : 20 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo