2016 Honda Civic Sedan'da Yeni Direksiyon Sistemi

Ototeknikveri     21 Şubat 2016 10:03

Çift Pinyonlu Değişken Oranlı Elektrik Destekli Kremayer Direksiyon (EPS) yeni kasa Honda Civic Sedan'ın daha net sürüş tepkileri vermesini sağlıyor.

2016 Honda Civic Sedan'da Yeni Direksiyon Sistemi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Civic’teki diğer ilklerden birisi de çift pinyon dişlileri ve değişken dişli oranını birleştirerek sınıfını domine eden gelişmiş direksiyon hissi, performans ve konfor sunan Elektrik Destekli Direksiyon. Çift pinyonlu direksiyon eski nesil Civic’e kıyasla oldukça iyileştirilmiş bir his sunuyor. Geleneksel tek pinyonlu direksiyon sistemlerine kıyasla çift pinyonlu EPS, kullanıcıdan direksiyona gelen fiziksel hareketle beraber destekleyici elektrik motoru kullanıyor. Temassız tork sensörü sürücünün direksiyonu çevirmek için sarfettiği çabayı ölçüyor ve ECU da elektrik motorundan ne kadar faydalanılacağını belirtiyor, bunun sonucunda pürüzsüz ve doğal direksiyon hissi tüm koşullarda sağlanmış oluyor.

 

Tam turda 10,93:1 oranına sahip olan direksiyonun oranı %17 değişebiliyor. Önceki Civic’te tam sağdan tam sola 3.1 turda dönen direksiyon bu sayede aynı dönüşü 2.2 turda tamamlıyor, böylece park ederken veya manevra yaparken direksiyon çevirmeye harcanan efor kaydadeğer ölçüde düşürülmüş oluyor. Gelişmiş direksiyon hissine sahip 2016 Civic Sedan’da direksiyon bağlantısı daha rijit ve 30mmlik (eski nesil Civic’te 22mm) direksiyon kolon çapı da bu tokluğa katkıda bulunuyor.

Son Güncelleme : 21 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo