2016 VW Tiguan GTE Active Concept Dış Tasarım Özellikleri

Ototeknikveri     21 Şubat 2016 10:25

2016 Volkswagen Tiguan GTE Active Konsepti tamamen yenilenmiş ve her zemine uygun özellikler gösteren dış tasarımı ile dikkat çekiyor.

2016 VW Tiguan GTE Active Concept Dış Tasarım Özellikleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

SUV araçların gergin çizgileri vardır. Detroit’te tanıtılan şov aracı dahil olmak üzere ikinci nesil Tiguan, bahsedildiği gibi Volkswagen Group’un MQB platformu üzerine inşa ettiği ilk SUV. Tiguan GTE Active Concept 4494 mm uzunluk, 1899 mm genişlik ve 1766 mm yüksekliğe sahip. Tüm MQB araçları gibi bu konsept araç da geniş dingil mesafesine (2681 mm) ve özellikle iyi bir paketlemeye sahip. İşte 5 koltuklu Tiguan GTE Active Concept’in yolcu kabini ve bagajda muazzam boş alan sunmasının sebebi tam olarak bu.

 

Karizma sahibi SUV. Görkemli, parlak Ejderha Kırmızısı Metalik renkle boyanan Tiguan GTE Active Concept ilk bakışta oyun oynamak isteyenin yalnızca  o olmadığını açıkça belirtiyor. Konsept araçtan sorumlu olan tasarımcı ve mühendislerden oluşan takım, tamamen yeni, tüm zemin şartları ve büyük şehirlerin merkezlerinde kullanılabilecek özelleştirilmiş bir araç geliştirdi. Bu özellikler seyahat etmeyi sevenlerin ihtiyaçları doğrultusunda, dayanıklı ve özel olarak tasarlandı. Klasik off-road karakteristiğini yansıtan gövde bunu belli ediyor. Sportif, arazi tipindeki ön kısım ve diğer kısımlar zaten oldukça iyi olan seri üretim Tiguan’a kıyasla daha da fazla geliştirilmiş. Örneğin, aksların altındaki yerle olan mesafe 180 mm’den 225 mm’ye arttırılırken yerle olan maksimum mesafe de 200 mm’den 245 mm’ye çıkartılmış. Yaklaşma ve uzaklaşma açıları da iyileştirilerek önde 25.6 dereceden 26.1 dereceye, arkada 24.7 dereceden 29.9 dereceye çıktı. Yoldaki kasisler için geçerli olan maksimum rampa açısı da 20 dereceden 24.7 dereceye çıktı.

Ön tarafta gövde altı koruyucusu bulunuyor. 2015 sonbaharında Frankfurt’taki International Automobile Exhibition (IAA) etkinliğinde gösterilmiş olan yeni Tiguan’ın seri üretim versiyonunun otantik SUV dizaynı ve karizmatik ön kısmı zaten önceden görüldü. Bu temiz ve hassas hizalama, konsept aracın tüm arazi şartlarına uyan özellikleri tarafından pekiştirilmiş. Aşağıdan yukarıya doğru incelendiğinde ilk olarak göze çarpan gövde altındaki koruyucu açıkça gösteriyor ki Tiguan GTE Active Concept aynı zamanda asfalt olmayan yollardaki gezintiler için de tasarlanmış. Alttaki koruyucu mat alüminyumdan yapılmış olup dört adet siyah renkli polimer koruyucuyla donatılmış. Bu koruyucu ilk etapta aracı taş ve çalıya karşı korurken ikinci olarak da şehir dışında yapılan ekstrem yolculukların ardından kolayca değiştirilebiliyor. Ayrıca ön tampon yeni bir renk olan Koyu Grafit (mat antrasit-gri) renginde, dayanıklı polimerden imal edilen ve her koşula ayak uydurabilen bir malzemeyle rötuşlanmış.

 

Dış mekandaki bu unsur, belirgin bir çerçeve tarafından sınırlandırılarak Volkswagen’in şarjlı hibrit ve elektrikli modellerinde tipik olan c-şeklindeki gündüz LED aydınlatmalarla tamamlanıyor. Çerçevelenmiş alt hava girişi ise kaya gibi sağlam bir polimerden üretilmiş. Eğer Tiguan GTE Active Concept, başka bir arazi taşıtını arkadan çekmek zorunda kalırsa diye öndeki hava girişlerinin sağ ve sol tarafında alüminyum renginde iki adet metal kanca bulunuyor. Farlar tamamen LED teknolojisi kullanılarak tasarlanmış.

 

Sofistike: Radyatör ızgarasının olduğu bölgedeki üç adet enine çubuk  “Koyu Parlak Krom” renginde kaplanmış unsurlar içeriyor. Üst ve alt çubukların her biri farlara kadar devam ediyor. Böylece farlar, radyatör ızgarasıyla beraber bütünleşik, geniş ve güçlü bir unsur meydana getiriyor.

 

Tepe kısımda yardımcı LED spot aydınlatmalar mevcut. Vida bağlantılı üst kısım kaliteli alüminyumdan yapılmış, ayrıca tavan kısmı da her zemine giden koyu bir modülle donatılmış. Buraya entegre edilmiş yüksek mukavemetli tavan rayları ise kayak ve diğer ekipmanlar için destekleyici görev görüyor. Tavan rayları da alüminyumdan yapılmış ancak siyah tavanla kontrast oluşturması için metal rengi seçilmiş. Tavan kısmının önünde tıpkı tavan rayları gibi mat alüminyumla çerçevelenmiş yardımcı LED spor aydınlatmalar da bulunuyor.


 
Alüminyum çıtalara sahip yan profil. Yan tarafta, her zemine uyumlu gövde elementleriyle belirgin kesite sahip olan arazi lastiklerinin etkileşimi, Tiguan GTE Active Concept’in SUV araçlar arasında yer alan bir arazi taşıtı olduğunu açıkça ifade ediyor. 245/70 ölçülerindeki 16 inçlik lastikler arazi lastiğinin kenarlara taşan izlerinden kaynaklanan kaygan yüzeylerde en iyi şekilde yol tutuş sağlıyor. Sağlam, sportif duruşlu alaşım jantlar aşırı parlak siyahla kaplanmış kollara sahip. Tiguan GTE Active Concept’in güçlü tasasrımı jantlardaki Koyu Grafit rengindeki uzantılarla beraber daha iyi bir varlık kazanıyor. Jantlar arasında kalan kapı ve eşik dekorasyon öğeleri konsept araç için özel olarak geliştirilmiş. Bu dekorasyon elementleri taban tarafındaki mat alüminyumdan yapılan gövde altındaki koruyucular tarafından korunuyor. Kenardaki ince detaylar: koyu parlak kromla kaplanmış yan aynaların kapakları öndeki dekor öğeleriyle eşleşiyor ve yandaki pencere çerçevelerinin rengiyle mükemmel bir iş birliği yapıyor.

 

Arka taraftaki gövde altı koruyucusu. Tıpkı ön ve yan taraflardaki gibi Tiguan GTE Active Concept’in arka tarafı da mat alüminyumdan yapılmış güçlü bir alt koruyucuyla donatılmış. Ön taraftaki gibi yer değiştirilebilir dört adet polimer koruyucu burada da kullanılmış. Tamponun alt bölgesi her koşula uyan antrasit renkli parçayla korunmakta. Anlaşılacağı üzere bu parçalar aracın her tarafında bulunuyor. Bu parça bir yana, tamponun dış kısmı da antrasit renginde anodize edilmiş şeritlerle süslenmiş. Son olarak da SUV araç, mahsur kalan diğer araçları çekmek ve kurtarmak veya yolu kapatan ağaç dallarını temizlemek için iki adet alüminyum renginde güçlü metal kancalara sahip.

Son Güncelleme : 21 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo