BMW 8 Serisi 2020'de Geri Dönüyor

Ototeknikveri     23 Şubat 2016 04:04

BMW, 2020 yılında Mercedes S Serisi Coupe ve Bentley Continental GT ile mücadele verebilmek için 8 Serisi modelini yeniden hayata geçirecek.

BMW 8 Serisi 2020'de Geri Dönüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW 8 Serisi'ni Mercedes S Serisi Coupe modeli ve Bentley Continental GT'ye rakip olarak yeniden canlandıracak. Yeni model 2020 yılı sona ermeden yollarda olacak. Yeni 8 Serisi güç aktarım mekanizmaları, çoklu materyal kullanılan mimarisi, elektrikli sistemi ve bağlanabilirlik çözümleri ile markanın teknoloji yıldızı olacak. Alman üreticinin gelecek üretim planları hakkında bilgi sahibi kaynaklara göre model Almanya'da BMW'nin Dingolfing fabrikasında üretilecek. Süreç gizlilik içinde yürütülse de, BMW'nin Münih'teki Ar-Ge merkezinden kaynaklar 8 Serisi için iki farklı tasarımın BMW yönetim kurulu başkanı Harald Krueger'in önüne geldiğini, Krueger'in BMW ürün yelpazesini lüks modellerle genişletme planlarını bizzat yönettiğini belirtiyorlar.

 

İlk tasarım dört kapılı ve BMW 6 Serisi Gran Coupe ile benzer, sadece biraz daha büyük ve görünüm olarak daha şık. Alternatif tasarım ise klasik iki kapılı coupe ve onun cabirolet versiyonundan oluşuyor. BMW'nin hangi tasarımı seçtiğini 2018'de tanıtılacak 8 Serisi konsepti ile görebileceğiz.

 

Krueger'in BMW'nin lüks ürünlerini çeşitlendirme isteğinin nedenleri arasında Mercedes S Serisi'nin kârlılığı ve başarısı da var. Mercedes 2015'te 125 bin S Serisi modeli sattı. BMW 7 Serisi ise 36 bin 364 adet satıldı.

 

Yeni altıncı nesil modelin tanıtımı ile, BMW 7 Serisi'nin satışlarını 2016 itibariyle 70 bin adete çıkartmayı umuyor. BMW bu hedefle de Mercedes S Serisi'nin yıllık satışını yakalayamayacağının farkında.

 

BMW bünyesinde yapılan çalışmalar Mercedes'in sattığı her bir S Serisi modeli otomobilde 30 bin euro kazandığını gösteriyor. Dünya çapındaki satış hacimlerindeki fark Mercedes'in S Serisi modeli ile BMW'nin 7 Serisi ile kazandığından 1 milyar euro daha fazla para kazandığını ortaya koyuyor.

 

BMW yöneticisi “8 Serisi'ni geri getirme kararı ile Krueger adet başına yüksek kâr getiren bir potansiyel kazanç akışı arayışı içinde.” diyor. Yeni modelin fiyatlandırmasının modeli Rolls-Royce modellerinden farklılaştıracağı tahmin ediliyor.

 

8 Serisi'nin geri döneceği haberleri 2010 yılına kadar geri gidiyor ancak patronlar 2013 yılına kadar bu planlarını inkar ettiler. 2013'te ise firma Pininfarina tasarımlı Gran Lusso konseptini tanıttı. Orijinal BMW 8 Serisi 1989 – 1999 yılları arasında iki kapılı bir coupe olarak üretildi.

Son Güncelleme : 23 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo